AXIS 233D hálózati kamera progresszív szken-nel

forrás Prim Online, 2007. március 13. 17:09
Az Axis Communications új távlatokat nyit a dome (nagylátószögű) kamerák piacán. Az AXIS 233D hálózati dome kamera olyan kivételes lehetőségeket biztosít, mint a progresszív szkennelés, a 35-szörös optikai zoom, a gyors és precíz forgató/döntő mechanizmus és a széles dinamikus képtartomány a kiemelkedő teljesítmény és képminőség érdekében.
Az új kamerát olyan – biztonsági szempontból kiemelt - felhasználásra tervezték, mint a repülőterek, kikötők, stadionok és kaszinók biztonsági megfigyelése, ahol elvárás, hogy nagyfelbontású képet nyújtson, és követni tudja a mozgó objektumokat nagy távolságból is.

 “Az AXIS 233D teljesítményével olyan előnyöket nyújt, melyek felülmúlják a legjobb analóg CCTV kamerák teljesítményét” – mondja Peter Lindström, az Axis svédországi ügyvezető igazgatója. „A hálózati dome kamera progresszív szken technológiájának köszönhetően csökkenti a kép mozgásból adódó elmosódottságát, gyors és pontos forgató/döntő mechanizmussal rendelkezik és számos olyan egyéb előnyt biztosít, amely egy nagyteljesítményű, IP-alapú digitális megoldástól elvárható – olyan előnyöket, amelyekkel egy analóg CCTV kamera nem tud szolgálni.”

Az AXIS 233D a világ első dome kamerája, amely rendelkezik a progresszív szken technológiával. Az elektronikus képstabilizátorral együttműködve minimalizálja a kamerának a forgalom vagy légmozgás által keltett vibrációit, így az AXIS 233D élesebb mozgóképet közvetít bármelyik másik hasonló kameránál.

Az AXIS 233D emellett a leggyorsabb forgatási/döntési sebességével – amely maximálisan 450ş-ot jelent másodpercenként bármely két beállítási pozíció között a lehetséges százból – minden jelenleg kapható kamerát felülmúl. Ráadásul precíziós beállítást is lehetővé tesz a 0,05°/mp sebességű lassú követés funkció, amellyel például egy sétáló ember nyomon követhető 400 méteres távolságból. Az AXIS 233D rekordank számító, 35-szörös optikai és 12-szeres digitális zoom-mal bír, továbbá egy különleges funkcióval, a területi nagyítással, amelynek segítségével egy felvétel bármely részletére ránagyíthatunk. A kamera további különlegessége az E-flip, amely elektronikusan 180 fokkal elfordítja a képet, mikor a célszemély elhalad a kamera alatt.

Az éjjel/nappal látó funkció mellett a kamera kiemelkedő fényérzékenységgel bír, 128-szoros dinamikus tartománnyal rendelkezik, ezáltal lehetővé téve a részletes és tiszta felvételek készítését bármilyen fényviszonyok között. Az AXIS 233D teljes képernyős megjelenítést biztosít bármilyen felbontásban MPEG-4 vagy Motion JPEG tömörítéssel.

A kamera további felszereltségei a mozgásérzékelő, a két utas hangrendszer, hangra érzékeny riasztó, képfeltöltés funkció, időzített felvétel és riasztás, valamint négy érzékelő kimenet, amelyek olyan dolgok irányítására szolgálnak, mint például az ajtók vagy a világítás, mikor be van kapcsolva a riasztó. A kamera biztonsági felszereltségének széles választékában megtalálható a többszintű felhasználói rendszer, a HTTPS kódolás, az IEEE 802.1X és IP cím szűrés – ezek biztosítják a problémamentes videó-kezelést és beállítást. A kamera támogatja a Quality of Service (QoS)-t és az IPv6 (Internet Protocol 6-os verzió) és IPv4 címek használatát.

Az AXIS 233D kamera komplett beltéri felszereléssel rendelkezik (külön felszerelés jár a kültéri felhasználáshoz.). A terméket az Axis Camera Station videókezelő szoftver mellett az iparág legnagyobb szoftver-alkalmazás bázisa támogatja az Axis Application Development Partner programon keresztül. Az AXIS 233D 2007 februárja óta kapható az Axis viszonteladói hálózatában.
Kulcsszavak: security kamera hálózat Axis

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09