Cosmic Blobs: 3D mindenkinek

forrás Prim Online, 2007. március 18. 11:33
A Dassault Systčmes Cosmic Blobs nevű 3D modellezési és animációs szoftverterméke egy új, jelentős licenszmegállapodásnak köszönhetően, amelyet az Egyesült Államok egyik piacvezető oktatásiszoftver-kiadójával kötött, forgalmazás céljából elérhetővé válik a nagyobb kiskereskedők, valamint közvetlenül a fogyasztók számára.
A The Learning Company, a Riverdeep, LLC szoftverekkel foglalkozó részlege, vállalta, hogy kiskereskedelmi és közvetlen értékesítési csatornáin keresztül világszerte történő forgalmazás céljából licencként átveszi és saját márkanevével látja el  a Cosmic Blobs – Lab Rat Standard Edition szoftvert.

A Cosmic Blobs, a gyermekek rendelkezésére álló leghatékonyabb 3D grafikai szoftver, a Riverdeep oktatásiszoftver- és grafikaitermék-kínálatának része lesz, amely olyan szoftvereket ölel fel, mint a Reader Rabbit, a Carmen Sandiego, a The Clue Finders, a The Oregon Trail és a Kid Pix.

A Cosmic Blobs – Lab Rat Standard Edition programot a The Learning Company fogja kiadni eredeti és saját márkaneve alatt. Ez a partneri kapcsolat azt is lehetővé teszi a Riverdeep számára, hogy forgalmazza a Cosmic Blobs tartalombővítő csomagjait is, és így a 3D tartalom és tevékenységek legszélesebb körét kínálhatja a Cosmic Blobs programmal. A Dassault Systčmes továbbra is forgalmazni fogja a Cosmic Blobs – Lab Rat Edition Deluxe Version programot és a bővítőcsomagokat.

A Cosmic Blobs – Lab Rat Standard Edition világszerte történő kiskereskedelmi forgalmazásán túlmenően a Riverdeep saját elektronikus kereskedelmi webhelyein is árulni fogja a terméket, a www.learningcompany.com és a www.broderbund.com címen.

A Cosmic Blobs része a Dassault Systčmes arra irányuló kezdeményezésének, hogy a 3D tartalmak felfedezését és használatát mindenki számára elérhetővé tegye, beleértve a fiatal, az átlagos és a professzionális felhasználókat is. Ebben az értelemben a Cosmic Blobs az új szoftverkoncepciók egyik előfutára, és előmozdítja a „3D mindenkinek” elv megvalósulása irányába mutató folyamatot.

  • A Riverdeep Inc. San Franciscóban, Californiában, Cedar Rapidsben, Iowában, Dublinban (Írország) és Manchesterben (Egyesült Királyság) rendelkezik irodákkal, az oktatási és személyes hatékonyságot javító fogyasztói és oktatási piacra szánt interaktív termékek piacvezető kiadója. A Riverdeep díjnyertes termékekből álló gazdag portfoliója olyan jól ismert márkákat ölel fel, mint például a Destination Success megoldás, amely a Destination Math és Destination Reading; The Print Shop; Reader Rabbit és Kid Pix programot tartalmazza.
  • A Cosmic Blobs annak a folyamatos törekvésnek az eredménye, hogy a 3D számítógépes grafika mindenki számára elérhető legyen, beleértve a gyermekeket is. A Cosmic Blobs fejlesztői programozókból, matematikusokból, művészekből és látványtervezőkből állnak. A Cosmic Blobs szoftvert a Cosmic Blobs webhelyén, az Amazon.com webhelyen, az Apple Store üzleteiben és az oktatási termékeket forgalmazó különféle viszonteladóknál lehet megvásárolni.
  • A Dassault Systčmes a 3D és termékéletciklus-kezelési (PLM) megoldások piacvezetőjeként 80 országban több mint 90 000 ügyféllel rendelkezik. A 3D szoftverek piacán 1981 óta úttörő szerepet betöltő Dassault Systčmes olyan PLM-alkalmazásokat és szolgáltatásokat fejleszt ki és kínál fel, amelyek ipari folyamatokat támogatnak,  és 3D-s látásmódot biztosítanak a termékek teljes életciklusa alatt, az elképzeléstől egészen a karbantartásig. A Dassault Systčmes portfoliója a következőket öleli fel: CATIA – a virtuális termék megtervezéséhez; SolidWorks – a 3D mechanikai tervezéshez, DELMIA – a virtuális termeléshez; SIMULIA – a virtuális teszteléshez; és ENOVIA – a globális életciklus-kezeléshez, amelybe az ENOVIA VPLM, az ENOVIA MatrixOne és az ENOVIA SmarTeam program tartozik bele.
Kulcsszavak: felhszoft 3D oktatás

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50