A Cisco továbbfejlesztette az "önvédő hálózatot"

forrás Prim Online, 2007. március 27. 17:50
A Cisco jelentős új fejlesztéseket jelentett be, amelyek a biztonsági termékportfoliójában levő termékek és szolgáltatások közötti együttműködést tökéletesítve egyszerűbbé teszik a szervezetek számára a biztonsági fenyegetések ellenőrzését és leküzdését, és egyúttal a távoli felhasználókkal történő bizalmas kommunikáció kezelését és védelmét is egyszerűsítik.
Az együttes fejlesztések a Cisco behatolásmegelőző rendszer (IPS), a Cisco Security Agent (CSA), a Cisco Security Mitigation Analysis and Response System (CS-MARS), a Cisco Security Manager (CSM) és a Cisco Secure Sockets Layer virtuális magánhálózat (SSL VPN) megoldásokat érintik. Ezek alkotják a Cisco önvédő hálózatának (Self-Defending Network, SDN) legújabb, teljes körű keretrendszerét, amely integrált, együttműködést és adaptív biztonsági megoldást kínál a szervezeteknek méretüktől függetlenül.

„A biztonsági fenyegetések – azok nyereség iránti indítéka és az üzletmenetre gyakorolt káros hatása miatt – egyre nagyobb veszélyt jelentenek, amely miatt az együttműködésen alapuló  védekezés és a bizalmas tartalmú kommunikáció védelme már nem pusztán informatikai, hanem szigorú üzleti követelmény” – hangsúlyozta Hirsch Gábor, a Cisco Magyarország hálózatbiztonságért felelős üzletfejlesztési vezetője

Együttműködésen alapuló fenyegetés-ellenőrzés: az egész hálózat biztonságossá tétele

A Cisco továbbfejlesztett biztonsági termékportfoliója a Cisco IPS 6.0, a CSA 5.2, a CS-MARS 4.3 és a CSM 3.1 termékeket tartalmazza – négy olyan terméket, amelyek együttesen a láthatóságot, hálózatszintű védelmet, egyszerűsített biztonsági házirend-kezelést és dinamikus veszélyelhárítást koordinálva segítik az üzletmenet-folytonosság fenntartását. Az új változatok megjelentetésével a Cisco a koordinált védelem mellé tette le a voksát, hiszen megoldásai túllépnek az e termékkategóriára jellemző különálló (standalone) jellegen, és élő kapcsolatot teremtenek a hálózat és annak végpontjai között. Ez minden potenciális belépési pont koordinált védelmét biztosítja.

Például az IPS 6.0 és a CSA 5.2 közötti információmegosztás minimalizálja a téves azonosításokat, és segít a fenyegetéseket még azok elterjedése előtt blokkolni. Az IPS 6.0 adaptív „day zero” anomáliaészleléssel és viselkedésvizsgálattal is rendelkezik, amely gyanús hálózati forgalomminták után kutatva azonosítja a férgeket és az egyéb káros hálózati tevékenységeket. A más gyártóktól származó szkenerekkel együttműködve tökéletesíti a védelmi lépések megtételéhez használt fenyegetettségelemzést. A további adaptív funkciók közé tartozik a kockázatminősítés dinamikus beállítása és az adott operációs rendszernek megfelelő automatizált esemény- és műveletszűrő alkalmazása.

A továbbfejlesztett biztonsági együttműködés a szolgáltatásminőség (QoS) és a vezeték nélküli vezérlők magasabb szintjét kínálja a CSA 5.2 megoldásban. A CSA 5.2 például biztonsági házirend működtetését teszi lehetővé az olyan mobil végpontokon, mint például a laptopok, hogy azok biztonságos csatlakozásokat követeljenek meg az irodán kívüli helyszíneken is. Ezek az új biztonsági házirendek együttesen segítik a vállalatoknak az egyre mobilabbá váló munkaerejük és az általuk használt tartalmak védelmét.

Az IPS 6.0 és a CSA 5.2 közötti szoros együttműködés révén a hálózati szintű fenyegetések a CS-MARS rendszerhez kerülnek, amely egyetlen alkalmazásban gyűjti az információkat. Kifinomult hálózati viselkedésvizsgálatot tart, és – a fenyegetés jellegének megismerése után – a CSM 3.1 megoldással együttműködve a teljes vállalaton belül végrehajtja a biztonsági házirendek szükséges módosításait.

Az egymással kommunikáló és a védelmet koordináló rendszereknek és eszközöknek köszönhetően ügyfeleink hálózatszintű fenyegetettségvizsgálatot kapnak. A rendszer lehetővé teszi számukra, hogy azonosítsák a különböző fenyegetéseket – a házirend megszegését, sebezhetőségeket, exploitokat és szabálytalan viselkedéseket –, és egyszerűsítsék a fenyegetésellenőrző rendszerük kezelését. Az együttműködéses információszerzés egyszerűsített és költséghatékony ellenőrzést biztosít, amely adaptív választ ad a valós idejű fenyegetésekre.

SSL VPN fejlesztések a Cisco ASA termékcsaládonban a távoli hozzáférés-biztonság erősítése érdekében

A Cisco az együttműködésen alapuló fenyegetésellenőrzés tökéletesítésén túlmenően az SSL VPN fejlesztések új hullámát jelentette be az Adaptive Security Appliance (ASA) termékcsaládot működtető szoftverekhez, amelyek integrált tűzfalat, IPS-t, kártékony programok elleni védelmet és VPN funkcionalitást kínálnak. A legfrissebb ASA 8.0 magasra helyezi a mércét az SSL VPN megoldások előtt, hiszen olyan funkciókkal teszi teljessé a Cisco bizonyított IPsec megoldásait, amelyek még akkor is csökkentik az informatikai termékek teljes élettartamköltségeit (TCO), ha a vállalatok egyre jobban terjeszkednek, felhasználóik pedig egyre mobilabbá és távolibbá válnak. Az ASA SSL VPN frissítései a következőket tartalmazzák:

  • Kliens nélküli VPN, továbbfejlesztett kezelőfelülettel, személyre szabott könyvjelzőkkel, RSS folyammal és lokalizációs támogatással.
  • A Cisco következő generációs „AnyConnect” VPN kliense, szélesebb körű operációs rendszer támogatással a Microsoft Vista és Windows, MAC OS X és Linux rendszerekhez.
  • A Cisco AnyConnect Mobile VPN kliens támogatja a Windows Mobile 5.0 Pocket PC Edition operációs rendszert.
  • Optimalizált hálózati hozzáférés az IP-hangátvitel (VoIP) és egyéb sebességre érzékeny forgalmakhoz.
  • „Intelligens alagutak” (smart tunnel) létrehozása, amelyek a házirendvezérelt alkalmazásoknak rendszergazdai jogosultságok nélkül biztosítanak különleges hozzáférést.
  • A beágyazott tanúsítvány szerver (Certificate Authority - CA) és a további felhasználói azonosítási lehetőségek egyszerűbbé teszik a hitelesítést.
  • A megfelelő VPN jogosultságok automatikus kiosztásával a Windows Active Directory címtárban szereplő felhasználó lista VPN hozzáféréshez való közvetlen leképezése leegyszerűsíti az informatikai biztonságkezelést.
  • Az állapotértékelési bővítmények hatékonyabban módosítják a felhasználók VPN jogosultságait.
  • Intuitív kezelés az ASA Adaptive Security Device Manager és CSM 3.1 megoldásain keresztül.

A Lifecycle Security Services fejlesztései teljesebbé teszik a fenyegetés-ellenőrzési műveleteket

A Cisco Lifecycle Services, azaz a teljes életciklust átfogó szolgáltatások a lehető legtöbbet hozzák ki ezekből az együttműködéses fejlesztésekből azáltal, hogy segítenek az ügyfeleknek hatékonyabban használni a megoldásokat. A Cisco bővítette a Security Services portfolióját, amely új Security Center portált, a Cisco Security IntelliShield Alert Manager Service és a Cisco IPS Signature Management Service megoldásokat is tartalmazza.

A Security Center portál központi információforrást nyújt az aktuális biztonsági tevékenységről, és irányítja a Cisco termékeket és szolgáltatásokat a fenyegetettség csökkentésében. A Cisco IPS Signature előfizetések hozzáférést biztosítanak a Cisco Security IntelliShield Alert Manager adatbázisához, amely széles körű információt kínálnak az IPS eseményekről. Ez a fejlesztés a rövidesen megjelenő azon funkcióval együttesen, amely lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy az IPS leírásokat az IntelliShield riasztási információkkal összevessék, segít meggyorsítani a potenciális támadásokkal szembeni ellenlépéseket. A Cisco IPS Signature Management Service megoldás ezen túlmenően a signiture frissítések azonnali alkalmazásával és hangolásával egyszerűbbé teszi az IPS eszközök mindennapi műveleteit.
Kulcsszavak: Cisco security hálózat

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50