Fiókcéget alapít Magyarországon a IT-biztonsággal foglalkozó phion

MTI Sajtóadatbank, 2007. március 28. 09:43
Az informatikai és kommunikációs biztonsággal (IT) foglalkozó osztrák alapítású phion Information Technologies középtávon egy fiókvállalatot is létrehoz magyarországi tevékenységének támogatására és kiszélesítésére - mondta Klaus Gheri, a cég társalapítója és fejlesztési igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
Hozzátette: a cég hét évvel ezelőtti alapítása óta minden gazdasági évben több mint 60 százalékkal növeli forgalmát.

A több mint 400 közepes és nagyvállalati ügyféllel rendelkező phion kezdetben a Magyarországon már jelen lévő Kapsch BusinessComon keresztül lép az itteni piacra, s azt reméli, hogy rövid időn belül ügyfele lesz néhány, később referenciaként is bemutatható nagyvállalat.

A legutóbbi gazdasági évben a phion 4,5 millió euró bevételre tett szert saját fejlesztésű biztonsági és kommunikációs szoftvereinek jogdíjaiból.

A phiont hét évvel ezelőtt Innsbruckban alapították, s elsősorban közepes és nagyvállatoknak, bankoknak, egészségügyi, oktatási és közigazgatási, valamint katonai intézményeknek, illetve a gazdasági szektornak nyújt internet alapú kommunikációs és biztonsági szolgáltatásokat.

Kérdésekre válaszolva az igazgató elmondta: tapasztalataik szerint egy új piacon nehéz pozíciókat szerezni, ezért ehhez az itt már működő Kapsch segítségét veszik igénybe. A világ több országában is jelen lévő phion nem közvetlenül, hanem partnereken keresztül adja el termékeit és szolgáltatásait, de ügyfeleinek saját tanácsadóin keresztül is nyújt támogatást.

Az IDC előzetes adatai szerint 2006-ban a magyar biztonsági piac forgalma a licenc és karbantartási árbevételt nézve 33 millió dollárt ért el, ami 20 százalékkal haladja meg a 2005. évit. Marosvári Gábor úgy vélte, a a növekedés dinamikája megmarad, s az idén a biztonsági piac 38-39 dollárra bővül.

A teljes magyar IT-piac 2006-ban 2,5 milliárd dollár volt.
Kulcsszavak: security Kapsch phion

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36