Mi történik, ha az adatközpont eltűnik?

forrás Prim Online, 2007. április 17. 10:32
Az angol rendőrség nemrég lebuktatott egy terrorista sejtet, melynek tagjai kulcsfontosságú internetes csomópontok kiiktatására készültek Londonban. Az ilyen és ehhez hasonló fenyegetettségek - mint pl. a klímaváltozás okozta természeti katasztrófák - miatt az Interoute elindította új, Virtual Hosting nevű platformját. Európa legnagyobb hálózatának birtokosa, az Interoute Geographic Failover szolgáltatása biztosítja a vállalatok értékes üzleti rendszereinek működését még akkor is, ha valahol megszakad a hálózat.
A modern hálózatok létfontosságúak a vállalkozások legtöbbjének - nem csak az olyan e-kereskedelmi óriások esetében, mint az Amazon, ebay vagy a YouTube, hanem minden olyan vállalat esetén, melyek üzleti tevékenységük során egyfajta gerincoszlopként használják IT rendszereiket. Az infrastruktúra sérülése szinte azonnal jelentős bevételkieséseket okozhat. A nemzetközi piackutató Gartner becslései szerint az IT leállás által okozott veszteségek elérhetik a 33,280 eurót óránként. A gyorsan fejlődő középvállalkozások európai piacán ez az üzleti veszteség összességében akár milliárd eurókra is rúghat.

Egy ilyen fenyegetettséggel szemben a Geographic Failover jelenti a megbízható utat egy vállalat védelmére. Azonban a hagyományos Dedicated Hosting modell esetében, ahol a vállalatoknak újra kell építeniük a fizikai visszaállításokat minden helyszínen, ez a megoldás általában túl költséges a legtöbb vállalat számára. A Virtual Hosting-nak köszönhetően a kulcsfontosságú üzleti rendszerek eme fontos eszköze anyagilag elérhető mostantól. Ha katasztrófa történik, a virtuálisan host-olt alkalmazások nagyon gyorsan újraindíthatóak más helyszínen, egy alternatív gépen az Interoute következő generációs hálózatán.

Biztonság és öngyógyítás

A Virtual Hosting platform minden helyszínen teljesen redundáns, így magas rendelkezésre állást biztosít szigorú szolgáltatási garanciák mellett. A szolgáltatás funkcionálisan igen hasonlít a dedikált gépeken futó menedzselt hosting szolgáltatáshoz, ugyanúgy lehetővé teszi az operációs rendszer kiválasztását és teljes hozzáférést ad az alkalmazások installálásához is. Ahelyett viszont, hogy az ügyfelek megvennék, vagy több évre lízingelnék a szervereket, a Virtual Hosting szolgáltatás rövid, akár néhány hónapos időtartamra is igénybe vehető, s ez kétségtelenül nagyobb rugalmasságot biztosít a felhasználók számára. Továbbá, az ügyfeleknek nem kell aggódniuk a hardveres költségek és a szállítási határidők miatt sem: a virtuális gépek az Interoute adatközpontjaiban levő szerverekben vannak, így készen állnak arra, hogy kielégítsék a vállalatok adatszükségleteit. Az igényelt megoldás a megrendelést követő egyetlen munkanap alatt elkészülhet.

Az Interoute jelenleg 7 adatközpontot üzemeltet Európa-szerte - Amszterdamban, Berlinben, Genfben, Madridban, Münchenben, Párizsban és Londonban - mindegyik a kontinens legfejlettebb következő generációs hang és adathálózatával van összekötve. A számos adatközpontban fellelhető Virtual Hosting platformok segítségével az Interoute Geographic Failover szolgáltatást tud nyújtani a cégek kritikus alkalmazásai számára. Ha katasztrófa történik egy városban vagy földrajzi régióban, az Interoute azonnal átkapcsolja virtuális szervereit egy másik országban található központba.

Az adatközpontok az iparágban elérhető legmagasabb infrastrukturális megbízhatóságot és biztonságot nyújtják, hétrétegű biztonsági rendszerrel, kettős elektromos ellátással, biztonsági generátorokkal és folyamatos monitoringgal. Továbbá a Virtual Hosting ügyfelei a virtuális gép olyan előnyeit is élvezhetik, mint a legfrissebb hardverek használata, anélkül hogy saját gépeik fejlesztésére kellene költeniük.

A Virtual Hosting platform az olyan mindennapi "krízisek" kezelésében is segíti a vállalatokat, amelyeket az adatforgalom okoz. Például túlzottan sikeres marketingkampányok túlterhelhetnek  egyébként stabilan működő honlapokat, reptérlezárások és járatkésések hasonló problémát okozhatnak a légitársaságok online foglalási rendszereinél és utazási irodáknál, stb. Szinte minden cég találkozott már üzleti veszteséget okozó késésekkel, amelyeket a hálózati teljesítmény lassulása okoz csúcsidőben. A Virtual Hosting platform anélkül kezeli ezeket a csúcsidei problémákat, hogy a vállalatnak további komoly összegeket kellene költenie hardverparkja továbbfejlesztésére. A Virtual Hosting platform lehetővé teszi, hogy gyorsan megnövelje a virtuális szerver memóriáját és számolási teljesítményét, ezáltal lehetővé téve, hogy a honlap elbírjon a megnövekedett forgalommal.

"Napjaink üzleti világában az adatvédelem kiemelkedően fontos a túlélés érdekében" - mondta Gareth Williams, az Interoute nemzetközi piacokért felelős elnöke. Az Interoute Virtual Hosting platformja ezt gazdaságosan elérhetővé teszi azon vállalatok számára is, melyek azt gondolják, hogy az ilyen szintű biztonság számukra elérhetetlen. A platform az évek során a kritikus Dedicated Hosting megoldások során szerzett tapasztalatainkon alapul, és ideális megoldást kínál az ügyfelek számára, akiknek gyorsan kell reagálniuk az online üzleti világ megjósolhatatlan körülményei között".

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09