Alcatel-Lucent: 12 százalékkal csökkent a bevétel

MTI Sajtóadatbank, 2007. április 25. 08:09
A francia-amerikai Alcatel-Lucent - európai részében a földrész második számú távközlésiberendezés-szállítója - még az első negyedévben sem igazolta a tavalyi egyesülés előnyeit, mert mind gyengébb a második generációs mobil berendezések piaca, de a csoport nagy reményekkel tekint a jövőbe.
Az üzemi veszteség 260 millió euró volt az első negyedévben, jelentették a csoportnál kedden előzetes becslésként. A bevétel körülbelül 3,9 milliárd euró volt, 12 százalékkal – változatlan valutaárfolyammal számolva 8 százalékkal - kevesebb, mint egy évvel korábban a két cégé együttvéve.

Az új generációs mobil távközlési berendezések forgalma jól alakult mind az Egyesült Államokban, mind Nyugat-Európában, a nagy értékű új megrendelések az egyesülés erejét mutatják, de a negyedévet lehúzták a hagyományos, második generációs berendezések, amelyek értékesítése főleg a felzárkózó piacokon esett vissza, írták a keddi előzetes beszámolóban.

Ezért folytatják a költségcsökkentést, az első negyedévben 1900 alkalmazottól váltak meg. Három év alatt 12 500-as leépítést terveznek a 130 országban 79 ezres létszámból.

Az Alcatelnél külön már a tavalyi ütemvesztést is a termékváltás és a terjeszkedés költségeivel és azzal indokolták, hogy a második generációs mobil-beruházások lassan a fejlődő országokban is kimerülnek. Az átalakítás eredményeképpen viszont nőtt a cég előnye a széles sávú, internet protokoll alapú hármas, tévé-, telefon- és internet-kapcsolatot lehetővé tevő vezetékes hálózati berendezések piacán.
Kulcsszavak: +céginfo Alcatel-Lucent

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14