E-Group: minősített elektronikus dokumentumkezelő rendszer

Kovács Attila, 2007. május 17. 12:48
Az E-Group ma arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy nagyvállalati dokumentumkezelő rendszere, az eDOX megszerezte azt a tanúsítványt, amely feltétele annak, hogy közfeladatot ellátó szervezeteknél is bevezetésre kerülhessen. Januártól a közfeladatot ellátó szervezetek csak tanúsított elektronikus iratkezelő rendszert vezethetnek be, amennyiben papír alapú dokumentumkezelésről váltanak elektronikusra, vagy jelenlegi rendszerük cseréje mellett döntenek, 2009-től pedig minden költségvetési intézmény köteles lesz elektronikus aláírás kezelésére is alkalmas rendszer használatára.
Az E-Group által kifejlesztett eDOX elektronikus dokumentum- és ügyiratkezelő rendszer különféle változatai mind a kormányzati, mind a vállalati szektor igényeit kielégítik. A közfeladatokat ellátó szervezeteknek szánt, úgynevezett kormányzati termékcsomag legbővebb változata tartalmaz egy, a piacon egyedi, beépített DIS ügyfélkapu integrációs megoldást is, amelynek segítségével az eDOX rendszert használó intézmény egyfelől interneten keresztül benyújtott beadványt fogadhat, és automatikusan érkeztethet belső ügyintézés céljára. Másrészt az ügyfeleinek belépéséhez és a felhasználói azonosításhoz közvetlenül kihasználhatja a www.magyarorszag.hu portál magánszemélyekre és meghatalmazáson keresztül cégekre is vonatkozó adatbázisát. Ugyanez a változat tartalmazza az eDOX másik kiemelkedő funkciócsoportját, a saját fejlesztésű SDX elektronikus aláíró és ellenőrző modult, amely lehetővé teszi a digitális aláírási jogosultságok és hatáskörök szabályozását és a hatályos jogszabványok szerinti megvalósulását. Az eDOX.GOV.portal2007 kapta meg most a minősítést.

Az auditált eDOX alapja és kerete a Microsoft Office SharePoint Server 2007, illetve a Microsoft Office System 2007. Az E-Group a Microsoft Office System 2007 Launch konferencia alkalmával bemutatta eDOX Irat- és Dokumentumkezelő rendszerének 2007-es verzióját. Az eDOX bármilyen operációs rendszert használó munkaállomáson működőképes, de Microsoft XP-re és Microsoft Internet Explorer böngészőre optimalizálták. Ezen túlmenően maximálisan ki tudja használni az Office alkalmazások közismert előnyeit – így támogatva a felhasználó-barát ergonómiát.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05