A Cisco a biztonságtechnológiai videoelemzés szabványosításáért

forrás Prim Online, 2007. június 14. 14:27

A Cisco szabványosítási javaslata a kiskereskedelmi cégek veszteségének megelőzését és az üzleten belüli vásárlói élmények javítását tűzte ki célul. Az Egyesült Államokban működő Nemzeti Kiskereskedelmi Szövetség (NRF) Kiskereskedelmi Technológiai Szabványok Egyesületéhez (ARTS) benyújtott javaslat azt a módszert kívánja szabványban rögzíteni, amellyel a számítógépek a különböző elemzések céljára készített videofelvételeket úgynevezett metadatok formájában eltárolják.

Napjainkban rengeteg videoelemző szoftver létezik, amely a felvételen rögzített, meghatározott viselkedési mintákat és eseményeket azonosítja: így például a sorban álló vásárlók számát, hátrahagyott csomagokat és a különböző területekre belépő személyeket. Csakúgy, mint más új technológiák, e programok többsége is eltérő, és csak az adott gyártóra jellemző formátumokat használ, ami korlátozza az együttműködés lehetőségeit és a kompatibilitást. A javasolt szabvány – amely meghatározná, hogy az elemzőprogramok által miként és milyen formátumban írhatók le a metaadatok – lehetővé teszi a szélesebb körű együttműködést a különféle gyártók termékei között. Ennek eredményeként a kiskereskedő vagy egy harmadik fél egyszerűbben hozhat létre és integrálhat számos videoelemző terméket egyetlen, személyre szabott megoldásban. A számítógépes feldolgozás és a videofelvételek elemzése lehetővé teszi, hogy a kiskereskedők még hatékonyabbá tegyék kármegelőzési erőfeszítéseiket, és jobban megértsék a vásárlói viselkedést.

A konvergens hálózati alkalmazások piacvezető szereplőjeként a Ciscót kiskereskedelmi vállalatok egy csoportja kérte fel egy olyan módszer kidolgozására, amely biztosítja a metaadatok következetességét, kompatibilitását és bővíthetőségét.

„Az alkalmazások együttműködése és az IP-alapú hálózati infrastruktúra együtt képezik a konvergencia alapját – és ez egyben a kulcs a videotechnológia igazi értékének kiaknázásához. A videoelemzési metaadatok elérését szolgáló szabványos módszer gyorsuló innovációt ígér a kármegelőzés és a vevőanalitikai hálózati alkalmazások terén, mivel a kereskedők könnyebben és gyorsabban valósíthatnak meg új és továbbfejlesztett szakmai megoldásokat” – jelentette ki Pete Jankowski, a Cisco fizikai biztonsággal foglalkozó üzletágának technológiai igazgatója. A Cisco bízik benne, hogy a nyílt szabványra épülő megközelítés szélesebb körben elterjeszti a videoelemzők használatát, és alkalmazása még inkább megtérül a vásárlói oldalon.”

Részletesebb tudnivalók a Cisco kiskereskedelmi megoldásairól a www.cisco.com/go/localgov webhelyen találhatók.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50