Év végén Magyarországon az iPhone

MTI Sajtóadatbank, 2007. július 3. 08:20

Év végére, de legkésőbb 2008 elejére Európában, és így Magyarországon is kapható lesz az Apple iPhone mobiltelefonja - mondta az MTI-nek Massimo Emanuele, az Apple magyarországi képviseletének ügyvezető igazgatója.

Arról még nem tudott pontos információt mondani, hogy melyik szolgáltató kínálja majd a telefont, illetve mennyibe kerül majd a készülék. Amerikában 500 dollárba, vagyis mintegy 90 ezer forintba kerül a legkisebb csomag, feltehetően Európában is ennyit kérnek majd érte - mondta Massimo Emanuele.

A BBC jelentése szerint Nagy-Britanniában sem várható 2007 végénél előbb az iPhone forgalmazása, s az Apple még azt sem árulta el, hogy ki lesz az európai partnere.

Az Egyesült Államokban közép-európai idő szerint június 29-től, péntek estétől kezdték el árusítani az első készülékeket, amelyeket órák alatt elkapkodtak a vásárlók. Sokan órákig sorban álltak - de voltak, akik már szerdán letáboroztak - a kizárólagos amerikai forgalmazó, az AT&T mobilszolgáltató üzletei előtt, hogy az első vevők között lehessenek.

Az AP hírügynökség jelentése szerint az első, a készülékre már hónapok óta váró vevők öröme azonban nem mindig volt maradéktalan, többeknek ugyanis gondjaik akadtak az aktiválással. Az AT&T szóvivője hétfőn azt mondta, hogy "majdnem az összes" vásárlónak sikerült 5-8 percen belül aktiválnia a készüléket - ami enélkül még vekkerként sem használható -, s a problémát a szerverek túlterheltsége okozta: túl sokan akarták egyidőben aktiválni a telefont. A szóvivő szerint már javult a helyzet: oly módon változtattak az aktiválási rendszeren, hogy az új vásárlók már késedelem nélkül tudják üzembe helyezni az iPhone-t.

A készülék gyártója azt reméli, hogy forradalmasítja a mobiltelefóniát. Az óriás érintőképernyővel, kamerával ellátott iPhone telefon webböngészőt, zenelejátszót tartalmaz és minden funkció egyetlen érintésre elérhető.

Steve Jobs, az Apple vezére azt szeretné, ha 2008-ban 10 millió iPhonet értékesítenének, ami a világ mobilpiacán 1 százalékos részesedést jelentene a cég számára, és legalább ötmilliárd dollár bevételt hozna az elkövetkező két esztendőben.

Kulcsszavak: iPhone Apple mobiltelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14