A Verbatim felvásárolja a SmartDisket

forrás Prim Online, 2007. július 9. 14:25

A tárolóeszköz-specialista Verbatim cég felvásárolja a SmartDisket, az Egyesült Államok vezető tárolóeszköz gyártóját. A SmartDisk külső merevlemez és digitális képalkotó üzletágainak felvásárlásával a Verbatim tovább kívánja erősíteni sikeres vállalkozását, illetve még nagyobb tárolóeszköz-választékkal szeretné kiszolgálni vásárlóit.

A Verbatim cég és anyavállalata, a Mitsubishi Kagaku Media (MKM) a mai napon bejelentette, hogy felvásárolja a SmartDiskŽ Corporation külső merevlemezekkel (HD) és digitális képalkotással foglalkozó ágazatait. 2006-os 44 millió dolláros forgalmával a floridai központú SmartDisk a hordozható, hálózati és multimédiás tárolóeszközök vezető szállítója. Az akvizíció, amely a SmartDisk fizikai létesítményeire, de technológiáira, szabadalmaira és védjegyeire, illetve gyártási és marketing szakértelmére is kiterjed 2007 június 30-án lépett életbe.

Új szerzeményének és a világon mindenütt jól ismert márkanevének kombinálásával a Verbatim még szélesebb körben szállít majd optikai, mágneses és flash alapú tárolókat, amelyek a világ egyéni vásárlóinak, illetve vállalkozásainak különböző tárolási szükségleteit még jobban elégítik majd ki. A SmartDisk technológiái és szabadalmai felvásárlása mellett a Verbatim új mérnöki, működtető, marketing és sales vezetőket toboroz a felvásárlási időszak simábbá tételéhez és a jövőbeli üzletnövekedés biztosításához.

A gyors, egyszerű tárolási lehetőséget nyújtó hordozható tárolók iránt az egész világon folyamatosan növekvő szükségletet az egyre szaporodó megosztásra szánt adatfájl, prezentáció, fotó, zene és videó táplálja. Az IDC előrejelzése szerint 2008-ban több mint 6 millió külső merevlemezt adnak majd el, amely a 2006-ban eladott 3,8 millióhoz képest 58 százalékos növekedést jelent.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05