E-mail biztonsági céget vesz a Google

Genda Csongor Zoltán, 2007. július 10. 21:40

A Google sajtóközleményben adta hírül, hogy felvásárolják a Postini E-mail biztonsági céget, melynek megoldásait eztán saját szolgáltatásaikba fogják beépíteni.

Az amerikai keresőóriás történetének harmadik legnagyobb felvásárlását hajtja végre, és átveszi a kaliforniai székhelyű Postini biztonságspecialistát, melyért 625 millió dollárt fizet a vállalat. A cégnek több mint 35.000 vállalati ügyfele van, ezen kívül pedig hozzávetőlegesen tízmillió internetező veszi még igénybe annak szolgáltatásait világszerte. A Postini a különböző web-alapú kommunikációs alkalmazások (e-mail, IM) üzeneteinek az átvizsgálására szakosodott, és kiszűrik a kártevőket, a spamokat, az adathalász leveleket, illetve titkosítással és archiválással is foglalkoznak.

A Google a Postini technológiájának saját levelező rendszerébe illetve a Google Apps szolgáltatásaiba való integrálását tervezi, melynek felhasználói tábora napi ezer céggel nő, viszont a nagyvállalatok egyelőre ódzkodnak attól, mivel nem tartják elég biztonságosnak ezen web-alapú alkalmazásokat.
A felek elmondása szerint az ügylet lezárására még a harmadik negyedévben sort kerítenek, és a Postini jelenlegi ügyfeleinek támogatása is tovább folytatódik.

Kulcsszavak: Google +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09