Távozik az AMD-től a volt ATI-vezér

Milkovits Gábor, 2007. július 11. 19:21

Dave Orton, az ATI volt elnök-vezérigazgatója, jelenleg pedig az AMD alelnöke távozik a cégtől, jelentette be hivatalosan a processzorgyártó.

Orton hivatalosan július végétől lép ki a vállalattól, amely egy éve vásárolta fel 5,4 milliárd dollárért korábbi cégét, a videokártyákat és lapkakészleteket gyártó ATI-t. Helyét Adrian Hertog, a fogyasztói elektronikai csoport igazgatója, illetve Rick Bergman, a grafikus részleg igazgatója veszi át, mindketten alelnöki minőségben, közvetlenül Hector Ruiz vezérigazgató alá rendelve. Dirk Meyer AMD-elnök azt nyilatkozta a hírrel kapcsolatban, hogy az integrációs munka lezárultával, valamint a kulcsfontosságú grafikus kártyák és lapkakészletek forgalomba hozatalával elérkezett az ideje annak, hogy Dave Orton máshol folytassa szakmai karrierjét. A nyilatkozat azt az egyébként kézenfekvő forgatókönyvet valószínűsíti, hogy Orton távozása a tavalyi egyesülési tárgyalásokon már eldőlt, a volt ATI-vezér ugyanakkor meglehetősen kétértelműen beszélt erről. Azt mondta ugyanis, hogy vegyes érzelmekkel hagyja ott a céget, és igen optimista annak jövőjét illetően, amik azt sugallják, mintha szívesen maradt volna.

Dave Orton 2004-ben vette át az ATI irányítását az alapító K Y Ho-tól, és komoly része volt abban, hogy az AMD-vel történő összeolvadás minél zökkenőmentesebben menjen végbe. A második számú processzorgyártó azt reméli a felvásárlástól, hogy az Intel Centrino-hoz hasonló, processzoron és lapkakészleten alapuló platformokat kínál majd sikerrel számítógépekhez (ilyen lesz például a Puma), amelyekbe a grafikus alkalmazásokat is integrálni tudja.

Kulcsszavak: AMD +céginfo CIO ATI

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50