Macedóniában is sikeres az AAM

A telekommunikációs piac kialakítását támogatta a tanácsadó vállalat

forrás Prim Online, 2007. július 18. 14:49

A macedón telekommunikációs piac hatékony, versenyhelyzeten alapuló kialakításának támogatásában működött közre az AAM Tanácsadó Zrt. A sikerrel zárult projekt után a magyar tanácsadó vállalat a Macedón Határrendőrségi Szolgálat uniós normák szerinti működésének megteremtésében nyújt majd segítséget.

Fővállalkozóként az AAM Tanácsadó Zrt. nyújtott szakmai támogatást a macedón távközlési piac szabályozásának kialakításához. Az EAR (European Agency for Reconstruction - Európai Újjáépítési Ügynökség) által irányított, uniós finanszírozású, másfél évig tartó projekt fő célja az volt, hogy az Európai Unió gyakorlatával és szabályaival összhangban Macedóniában létrejöjjön egy piacbarát távközlési környezet, ennek eredményeként pedig költséghatékony és minőségi szolgáltatások álljanak mind a lakossági, mind az üzleti ügyfelek rendelkezésére.

„Két fő területre terjedt ki tevékenységünk: egyrészt folyamatos szakmai támogatást nyújtottunk Macedónia számára egy hatékony, a versenyhelyzetet támogató hírközlési törvény kialakításához, valamint ezzel párhuzamosan a kapcsolódó felügyeleti szerv felépítéséhez” – ismertette a vállalat feladatait Muszka Imre, az AAM vezető tanácsadója. A szakember kiemelte, a másfél éves munka alatt a macedón mobilpiac is bővült, így már menet közben lemérhető volt, hogy sikerült megteremteni a megkívánt egyensúlyt, valamint a koncessziós jogok kiadásának feltételrendszerét.


EU-konform határok

A befejezett telekommunikációs projekt után a magyar tanácsadó vállalat szakemberei egy újabb feladaton kezdtek el dolgozni Macedóniában, melynek célja egy teljes mértékben funkcionális, ugyanakkor hatékony, az uniós irányelveknek megfelelő határrendőrségi szolgálat kialakítása. A szintén EU-s finanszírozású projektre másfél év és mintegy 1,4 millió euró áll rendelkezésre. „Az AAM számára már ismerős terep Macedónia. A nemzetközi munkák során megtanultuk áthidalni a kulturális különbségeket, így azt gondolom, az újabb feladat kapcsán is sikeresek leszünk” – tette hozzá Muszka Imre.

Kapcsolódó webcím: www.aam.hu

Kulcsszavak: +céginfo AAM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50