A spammerek felfedzeték a PDF-et

Genda Csongor Zoltán, 2007. július 24. 18:53

A spammerek az eddig jól bevált képalapú kéretlen üzenetek helyett újabban PDF-fájlokba rejtett reklámokkal bombázzák az internetezőket.

A Securityfocus munkatársai szerint csökkenni látszik az image spam-ek aránya, ám egyre több a PDF-állományt tartalmazó kéretlen üzenet, így a múlt héten az összlevélforgalomnak közel a 15%-át tették ki az ilyen típusú e-mailek. A biztonságspecialisták egyhangúan egyetértenek abban, hogy a spammerek azért használják ezt a formátumot, mert a szűrőszoftverek nagy részén nem akadnak fenn az ilyen elektronikus üzenetek. A PDF-formátumot többnyire az üzleti világban használják, ezért az ilyen e-maileket a legtöbb szolgáltató nem blokkolja, a reklámlevelek küldői pedig pontosan ebből próbálnak maguknak előnyt kovácsolni. Természetesen a spammerek a kiküldött e-mailekben lévő fájlokat is úgy nevezik el, hogy az valamilyen üzleti dokumentum látszatát keltse.
Mivel azonban egy PDF-állományt tartalmazó levelek jóval nagyobbak mint a hagyományos spam-ek, így ezek sokkal jobban leterhelik az e-mail szolgáltatók szervereit is.

Kulcsszavak: spam pdf reklám

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36