USA: 50 milliárd dolláros állami szerződés 29 vállalattal

Kiss Ádám Zoltán, 2007. augusztus 1. 20:15

Az amerikai kormány bejelentette, hogy a szövetségi hivatalok informatikai működésének biztosítása céljából 29 vállalattal 50 milliárd dollár értékben kötött szerződést.

Az állami megrendelések a jelek szerint a mai napig megmaradtak biztos pontnak az informatika nagy szereplői között. Ezt jól példázza a Fehér Ház által most megkötött hatalmas volumenű, 50 milliárd dollárra rúgó szerződéssorozat.

A szerencsés 29 vállalat között nem meglepő módon megtalálható több közismert nagy vállalat, mint például az Electronic Data Systems, az IBM, az L-3 Communications Holdings vagy a Unisys. A kérdéses cégekkel köthetnek szerződést a kormányhivatalok, szervek számítógépparkjuk cseréjére, frissítésére, karbantartására, az informatikai rendszer kezelésére, bővítésére, hibaelhárítási feladatok elvégzésére, és alapvetően mindenre, ami az informatika tárgykörébe tartozik. Mivel igen tág területekről van szó, az érintett vállalatok között van az AT&T, a BearingPoint, a CACI International, a Computer Sciences Corp., a General Dynamics, a Raytheon, a Harris sőt a Lockheed Martin is.

Az ilyen megrendelések általában nem hoznak extra nyereséget a pályázó vállalatoknak, de biztos alapot nyújtanak a cég működéséhez, és természetesen kiváló referenciát is jelentenek a résztvevők számára.

Kulcsszavak: közbeszerzés

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A folyamatipar játékszabályainak átírója: Ethernet-APL

Az Ethernet-APL kulcstechnológia minden óhajt teljesít, és a folyamatipar minden szegletébe elviszi a digitalizációt: a nagy mennyiségű adat gyors és hatékony átvitelét teszi lehetővé akadálymentes és megbízható módon a potenciálisan robbanásveszélyes területeken.

2024. június 10. 18:20

Az ABB Robotics és a koreai Pulmuone az MI-alapú automatizálás alkalmazásának lehetőségeit vizsgálja

Az ABB Robotics szándéknyilatkozatot írt alá a szöuli székhelyű élelmiszer-feldolgozó vállalattal, a Pulmuone Co Ltd.-vel, amely szerint a két fél automatizálási megoldásokat kíván kifejleszteni a laboratóriumban termesztett, újszerű élelmiszerek kutatásához és előállításához. A Pulmuone, amely több élelmiszermárka, például a Nasoya tofu termékek és a Monterey Gourmet Foods tulajdonosa, jelenleg a sejttenyésztéssel előállított tengeri élelmiszertermékek új generációjának kifejlesztésén dolgozik. 

2024. június 10. 10:14

Szembe megyünk a fenntarthatósággal

A gazdasági növekedés ellentmond a fenntarthatóságnak, nemhogy el vagyunk késve, de még az irány is rossz, amerre haladunk – nyilatkozta Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora a green.hu legújabb podcastjában, a GreenPodban. Az új fenntarthatósági weboldal a szokásosnál elmélyültebb, kőkemény zöld témákat érintő podcast beszélgetést folytatott az ország egyik legismertebb klímatudósával. 

2024. június 9. 13:20

Két versenyautóhoz szállít motort és hibrid hajtást is fejleszt a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

Mérföldkőhöz érkezett idén a SZEngine Team: egyrészt két Formula Student-versenycsapat autójában is győri szív „dobog” majd, másrészt most először nyit a gárda a hibrid hajtások irányába, olyannyira, hogy ősszel már tesztelik is az innovatív technológiát. A Széchenyi-egyetem motorfejlesztő hallgatói csapata a versenyek előtti szokásos rollout eseményén leplezte le elkészült fejlesztéseit.

2024. június 8. 15:08

A HTEC támogatásával indul a Budapest Data+ML Fórum

A globális digitális mérnöki szolgáltatásokat nyújtó HTEC aranyfokozatú támogatóként vesz részt a Budapest Data+ML Fórum konferencián (június 10-12.). Ez a szponzoráció kifejezi a vállalat elkötelezettségét az innovatív technológiák mellett, különös tekintettel a mesterséges intelligenciát (AI) és a Data Science-t illetően. Az HTEC nyitott arra, hogy tovább építse stratégiai kapcsolatait a helyi vállalkozásokkal és véleményvezérekkel. 

2024. június 7. 17:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37