GTS Datanet: 14%-os árbevétel-növekedés

forrás Prim Online, 2007. augusztus 22. 14:42

A GTS-Datanet a mai napon nyilvánosságra hozta 2007. első féléves pénzügyi eredményeit. A cég árbevétele a kérdéses időszakban meghaladta a 7 milliárd forintot (27,5 millió eurót), amely 14 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Az EBITDA közel változatlan, 1,1 milliárd forint (4,3 millió euró) volt.

A GTS-Datanet hagyományosan fő profiljának számító üzleti adatszolgáltatásból származó bevételek kiugró mértékben, 21,5 százalékkal emelkedtek, és a hangszolgáltatásból származó bevételek is a piaci átlagot jelentősen meghaladó mértékben, 11 százalékkal nőttek. Az internetszolgáltatásból származó bevételek 12,4 százalékkal magasabbak 2006 első félévéhez képest.

GTS cégcsoport regionális pénzügyi eredményei

A GTS-Datanet anyavállalata, a GTS Central Europe szintén kedvező pénzügyi eredményekről számolt be 2007. első félévében. A Magyarország mellett Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Romániában működő GTS cégcsoport konszolidált bevétele meghaladta a 192 millió eurót, amely megegyezik az előző év azonos időszakának eredményével. Az EBITDA 20 százalékos növekedéssel elérte a 34,5 millió eurót.

Az EBITDA jelentős mértékű növekedése nagyrészt a cseh leányvállalat, a GTS Novera eredményeinek köszönhető. A GTS Novera Csehország második legnagyobb távközlési vállalata, amely az elmúlt években több alternatív szolgáltatót is felvásárolt az országban. A sikeres integrációt követően a szinergiák kihasználásával a GTS Novera 36 százalékkal 16,3 millió euróra növelte EBITDA eredményét az idei év első felében, amíg árbevétele enyhe csökkenéssel 101,6 millió euró volt.

A GTS csoport szlovákiai leányvállalata, a GTS Nextra is megerősítette piaci pozícióját, és kiváló eredménnyel zárta a félévet: árbevétele 22 százalékos növekedéssel elérte a 11,8 millió eurót, az EBITDA pedig meghaladta a 3 millió eurót, ami 37 százalékkal magasabb volt az előző év azonos időszakánál. A lengyel GTS Energis közel 50 millió euróval járult hozzá a cégcsoport bevételeihez, az EBITDA pedig 13 százalékkal magasabb, 10,8 millió lett az egy évvel korábbinál. A romániai GTS Telecom 16 százalékos árbevétel növekedésről számolt be, amely így elérte a 7,3 millió eurót, az EBITDA pedig 8 százalékkal növekedve 1,6 millió euró lett.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kreatív megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Zöld kód pályázat döntősei

Március 23-án rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjét. A legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

2024. március 27. 15:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05