A Ricoh Csoport másodszorra is kikapcsolt

forrás Prim Online, 2007. augusztus 24. 14:16

2007 júniusában második alkalommal került megrendezésre a Ricoh Ltd. által szervezett Global Eco Action Week, melynek legfontosabb napja június 5-re, az ENSZ Környezetvédelmi Világnapjára esett. Idén 38 ország 104 leányvállalatának 45 634 alkalmazottja csatlakozott a megmozduláshoz, és csökkentette energiafelhasználását a minimálisra - ezzel a Ricoh egy hét alatt összesen 39 876 kilowatt energiát spórolt meg és 15 tonnával kevesebb szén-dioxidot bocsátott ki világszerte.

A tavalyi Global Eco Action Day sikerein felbuzdulva a Ricoh Ltd. 2007-ben egy hétre hosszabbította környezetvédelmi akcióprogramját, melynek kulcsgondolata idén a „Think global, act local”, azaz „Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan” jelmondat volt. Június 5-én, az ENSZ Környezetvédelmi Világnapján Európától kezdve, a Közép-Keleten át egészen Dél-Afrikáig az összes Ricoh világító cégtábla sötétségbe borult. A Ricoh Csoport európai tagjai lekapcsoltak minden felesleges lámpát és elektromos berendezést az irodákban, csökkentették a melegvíz-használatot, kis fokozatra állították a légkondícionáló berendezéseket és a lehetőségekhez mérten környezetbarát közlekedési eszközt vettek igénybe .

A „Think and Act”, azaz „Gondolkozz és Cselekedj” gondolat lényege, hogy minden leányvállalat egyedi módon fejezze ki a környezet iránti elhivatottságát, így a Global Eco Action Week országonként más és más ötletes aktivitást foglalt magába.

Ricoh Hungary

A Ricoh Hungary dolgozói június 5-én zöld színbe öltöztek, lekapcsolták az irodai dekorációkat, a bemutatótermi logókat, a világítótestek nagy részét, az éppen használaton kívüli nyomtatókat, fénymásolókat és egyéb berendezéseket, ezen felül pedig a hét fennmaradó részében is fokozottan ügyeltek az energiafogyasztás csökkentésére. Az odafigyelés eredményeként az idén már 34%-os energiamegtakarítást értek el. A Ricoh Hungary a tavalyihoz hasonlóan idén is rajzpályázatot hirdetett három korcsoportban a Ricoh gyerekek körében „A mi Földünk a mi holnapunk!” témában, hiszen a környezettudatosságra való nevelés már gyermekkorban nagyon fontos. A pályaműveket az irodában állították ki és értékes díjakkal jutalmazták. A kezdeményezéshez az ország különböző pontjain számos márkakereskedő is csatlakozott.

Energitakarékosság szerte Európában

A franciaországi Ricoh 80 önkéntes dolgozó segítségével megtisztította a meudoni tavakat, a lengyelországi Ricoh pedig a gesztenyefák védelméért kampányolt. A spanyol, az angliai és a benelux államokbeli leányvállalat levetítette alkalmazottainak Al Gore környezetvédelmi dokumentumfilmjét, a „Kellemetlen igazságot”. A Ricoh Italy konferenciát szervezett a „Metrobosco” szén-dioxid-kibocsátást csökkentő környezetvédelmi programmal kapcsolatban, amelynek keretében a dél milánói mezőgazdasági parkba 8000 fát ültetnek. A portugál leányvállalat június 5-én a kereskedelmi ajánlatok és a számlák kivételével nem nyomtatott ki semmilyen dokumentumot. A Ricoh Germany pedig egy biciklis akciót szervezett az Eco Week idejére, ahol minden lebiciklizett kilométer után 1 eurót adományozott különböző környezetvédelmi projekteknek. 

A Global Eco Action Week összességében idén is sikeres volt, hiszen az akcióprogramhoz 38 ország 104 Ricoh leányvállalatának összesen 45 634 dolgozója csatlakozott. Végeredményben, a Ricoh egy hét alatt világszerte 39 876 kilowatt energiát spórolt meg és 15 tonnával (15 073 kg) csökkentette a szén-dioxid-kibocsátást, ezzel is bizonyítva a környezet iránti elhivatottságát. A vállalat többek között ezzel az akcióhéttel is szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy összefogással és kis odafigyeléssel minden egyes ember tehet valamit a környezet védelméért.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50