GTS: MPLS szolgáltatás a régiós multiknak

Kovács Attila, 2007. szeptember 3. 16:36

A GTS Central Europe, a közép-európai régió meghatározó alternatív távközlési szolgáltatója, a GTS-Datanet Távközlési Kft. anyavállalata bejelentette, hogy országhatárokon átnyúló, központilag menedzselt MPLS (Multiprotocol Label Switching) adathálózati szolgáltatást indított a térségben működő multinacionális vállalatok távközlési igényeit figyelembe véve.

A GTS Central Europe MPLS hálózatának újszerűsége abban rejlik, hogy nem az iparágban általánosan elterjedt módon, országos hálózatok egybekapcsolásával jött létre, hanem egyetlen, egységes, teljes Közép-Európát lefedő rendszerként hozták létre a cég szakemberei. A Csehországot, Szlovákiát, Lengyelországot, Magyarországot és Romániát lefedő adathálózatot Prágából központilag menedzselik.

A legkorszerűbb technológiát képviselő MPLS hálózat kialakításával a GTS Central Europe olyan integrált távközlési szolgáltatásokat nyújthat a régióban működő vállalatok számára, amelynek segítségével a korábbinál biztonságosabb, mégis költséghatékonyabb módon oldható meg a telephelyek közötti információáramlás. Ennek oka, hogy a GTS Central Europe teljes régiót lefedő, saját tulajdonú MPLS hálózatának működtetése a központi hálózatfelügyeletnek köszönhetően stabilabb, biztonságosabb, a hibaelhárítási idő pedig alacsonyabb, mint a hasonló méretű, de több távközlési szolgáltató által közösen üzemeltetett rendszerek esetében.

A GTS Central Europe jelenleg is MPLS ügyfelei között tudhatja többek között a Palace Cinemas multiplex mozihálózatot, amelynek 20 létesítménye között biztosít kiemelt biztonságú adatkapcsolatot Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon. A GTS Central Europe MPLS hálózatán fut többek között a Palace Cinemas teljes számlázási és jegyfoglalási rendszere az érintett országokban.

Az MPLS a jelenleg ismert legbiztonságosabb és leghatékonyabb IP technológia virtuális magánhálózatok létrehozására, amely egységes közeget biztosít az előfizetők egyes telephelyei között zajló hang- és adatkommunikáció lebonyolításához.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50