Új flashmemória-szabványon dolgozik a mobiltelefonipar

Kiss Ádám Zoltán, 2007. szeptember 14. 19:34

A világ hét vezető mobiltelefongyártója által támogatott kezdeményezés egy új, gyorsabb flash alapú, kifejezetten mobilokra szabott memóriatípus kidolgozásán fáradozik, a formálódó szabvány valóban hihetetlenül gyors lesz, és az UFS névre fog hallgatni.

A többek között a Nokia, a Sony Ericsson és a Samsung Electronics által is támogatott Universal Flash Storage (UFS) egy álatalános, hordozható eszközökhöz készült memóriatípus lesz. Elsősorban a mobiltelefonok igényeit tartja szem előtt, de értelemszerűen a többi hordozható eszközben, például digitális kamerákban és médialejátszókban is helyet kaphat. A fejlesztőket két szempont vezérli, minél kisebb méretben minél nagyobb kapacitás elérése, másrészt egy legalább ilyen fontos szempont, az elérési, írási sebesség jelentős emelése. E nélkül ugyanis lehetetlenné válik az egyre nagyobb médiafájlok kezelése és a 3G, 4G, 5G hálózatok fejlődése.

A fejlesztésében a memóriák és chipek szakértői is részt vesznek, mint például a Texas Instruments, vagy az STMicroelectronics, vagy a memóriagyártó Micron Technology, így a tervek szerint sikerül egy valóban modern megoldással előállni. A tesztek mindenesetre bíztatóak, a várhatóan 2009-ben véglegesített UFS használatával egy 90 perces filmet a korábbi kényelmetlen 3 perc helyett mindössze néhány másodperc alatt menthetünk el, ami már valóban eléri a felhasználók által elvárt használhatóságot.

Kulcsszavak: szabvány

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Öt vadonatúj okostelefonnal lép a magyar piacra a TECNO Mobile

Magyarországon öt új készülékkel debütált a világ legnagyobb mobilgyártói közé tartozó Transsion Holdings TECNO Mobile nevű okostelefon-márkája. A SPARK széria csúcsmodellje, a SPARK 20 Pro+ kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, 120 hertzes ívelt AMOLED-képernyőt 108 megapixeles hátlapi és ledes villanóval támogatott 32 megapixeles szelfikamerát tartalmaz, mégsem kerül többe bruttó százezer forintnál.

2024. május 23. 14:36

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17