iPhone v1.1.1: tíz biztonsági hibát foltoz az Apple

Kiss Ádám Zoltán, 2007. szeptember 28. 19:45

Az Apple kiadta az iPhone első jelentős frissítését egy óriás javítás formájában, mely nem kevesebb, mint 10 veszélyes kiskaput foltoz be a telefon szoftverében.

A http://www.apple.com/iphone/softwareupdate/ címen elérhető javítócsomag hivatalosan a v1.1.1 nevet kapta. A tíz javításból hét a készülék egyik legfontosabb elemét, a Safari böngészőt érinti. A vélhetően nem csak a Mobile Safarit, de az asztali gépeken használt változatokat is érintő hibák között található kereszt-skript hiányosság, URL lista szivárgás, telefonszám kezelési hibák és HTTPS dokumentumok manipulálásának lehetősége. A kiskapuk közül hármat Michael Zalewski, a hírhedt böngésző hacker fedezett fel, aki jelenleg már a Google alkalmazásában áll. További két hibát találtak a levelek kezelésében (Mail CVE-2007-3754, CVE-2007-3755). Az egyik a ki és bejövő SSL forgalom során nem tájékoztat arról, ha kiszolgáló szerver adatai változtak, vagy ha megbízhatatlan kategóriába került. Ennek kihasználásával rosszindulatú felhasználók eltéríthetik a tulajdonos postafiókját, és személyes adatokhoz juthatnak. Egy másik hiányosság révén a „tel:” linkek használata során a felhasználó tudta nélkül számok tárcsázására kerülhet sor. Kiskaput találtak a Bluetooth kezelése során is, egy speciálisan megformázott Service Discovery Protocol (SDP) segítségével alkalmazásokat lehet bezárni, vagy idegen kódot futtatni a telefonban.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38