Symantec: Vontu-akvizíció 350 millió dollárért

forrás Prim Online, 2007. november 7. 13:14

A Symantec szerződést írt alá az adatvesztés elleni megoldások terén vezető Vontu felvásárlásáról 350 millió USD értékben, mely összeget készpénzben illetve kötvényekben egyenlíti ki. Az akvizíció várhatóan a 2007-es naptári év végéig lezárul, a törvényi jóváhagyásoktól, illetve a szokványos jogi procedúráktól függően.

Az adatvesztés elleni megoldások segítséget nyújtanak a szervezetek számára abban, hogy megelőzzék a bizalmas vagy védett adatok elvesztését, függetlenül attól, hogy hol tárolják és miként használják ezeket. A Vontu termékei kiegészítik majd a Symantec már meglévő végpont- és hálózatvédelmi, tárolási és megfelelési megoldásaiból álló portfolióját, a felhasználók számára a jelenleg elérhető legátfogóbb platformot biztosítva az adatvesztés ellen. Az akvizíció a Symantec és a Vontu szilárd partneri együttműködésére épül, és fontos eleme lesz a Symantec Security 2.0 elgondolásának, amely a hangsúlyt nem egyszerűen a hálózatok és eszközök, hanem magának az információnak a védelmére helyezi.

A Vontu vezető DLP platformmal egészíti majd ki a Symantec már meglévő, erős biztonsági és tárolási portfolióját. A Vontu hálózati és végponti felderítési és védelmi megoldásai segítséget nyújtanak a szervezeteknek abban, hogy megértsék, hol tárolják a bizalmas adatokat, illetve miként biztosítsák azokat a szervereken, rendszerekben és végpontokon. A Vontu adat monitoring és védelmi megoldásai megakadályozzák az adatok kijuttatását a szervezeten kívülre e-mailen, interneten vagy azonnali üzenetküldő szolgáltatásokon keresztül. E mellett figyelik és megvédik a bizalmas adatokat a végpontokon, adathordozókra történő átmásolástól vagy helyi lemezre történő mentéstől. A Vontu központosított platformot is kínál, mely magába foglalja szabályozás menedzsmenti, felderítési és visszaállítási megoldásait is.

- Végpont:
A Vontu Endpoint lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy megelőzzék a cég titkos adatainak USB-re mentését, CD/DVD-re írását és letöltését. Ezen kívül felfedezik és megvédik a laptopon és az asztali számítógépeken tárolt tikos adatokat.

- Hálózat: A Vontu Network Monitoring and Prevention megakadályozza a titkos cégadatok kifelé való továbbítását e-mail, webmail, FTP, IM vagy más internet protokoll segítségével. Ezzel segít a cégeknek biztosítani az adatbiztonsági és jogi előírásoknak való megfelelést.

- Tárolás: AVontu Data Discovery and Protection megoldást nyújt a szervezeteknek a bizalmas információk tárolási helyének meghatározásához, azok gyors megtalálásához és helyreállításához a szerveren, adatbázisokban, dokumentumkezelő rendszerekben, laptopokon és asztali szápítógépeken. A Vontu megoldásai segítenek a vállalatoknak az elektronikus felderítésben és a megfelelési szabályok betartásában.

- Szabályozás menedzsment:
A Vontu központosított platformot is kínál a szabályok kezelésére, a felderítésre, visszaállításra, lehetővé téve a szervezetek számára az irányelvek meghatározását és betartatását.

„A biztonság legújabb hulláma egyetlen egyszerű elgondoláson alapul – az információt helyezi középpontba” – mondta Joseph Ansanelli, a Vontu vezérigazgatója. „A Symantec vállalattal egyesítve erőinket, és a Symantec vállalati védelmi és tárolási megoldások terén szerzett tapasztalatára építve egyedülálló módon tudunk majd az ügyfeleknek segítséget nyújtani az olyan sarkalatos kérdésekben, mint például hol tárolják adatállományukat, miként használják azt, illetve hogyan óvják meg az információvesztéstől.”

A Symantec várakozásai szerint a tranzakció a 2008 üzleti év nem GAAP szerinti nettó részvényenkénti jövedelmében 0,02 USD értékben jelentkezik majd, és a GAAP szerinti részvényenkénti érték bővítettebb lesz az egyesülést érintő elszámolás, a részvényalapú kompenzáció és az akvizíciót érintő költségek következményeként.

Arról, hogy a Vontu miként egészíti majd ki a Symantec meglévő megoldásait, illetve a két portfolió hogyan olvad össze, további információt a
http:// www.symantec.com/about/news/release/article.jsp?prid=20071105_02 oldalon talál.
A Vontu akvizíciójáról további információt a http://go.symantec.com/vontu linken talál.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50