Ausztria legsikeresebb IKT-szakvására február 5-től 7-ig

Mészáros Péter, 2007. november 10. 08:52

2008. február 5-től 7-ig a Bécsi Vásáron Ausztria legnagyobb IKT-szakvására egyben az ágazat legfontosabb platformja is. Kereken 80 előadás, szeminárium és pódiumbeszélgetés a keretprogramban A nemzetközi figyelem középpontjában a közép-, kelet- és délkelet-európai országok.

Az ITnT Ausztria legnagyobb információ-technológiai és telekommunikációs (IKT) szakvására, amelyet 2008. február 5-7-ig immár negyedik alkalommal rendeznek meg a Bécsi Vásárközpontban. A szakvásár a hazai valamint a közép-, kelet- és délkelet-európai országok IKT piacának legfontosabb platformja. Az ITnT klasszikus b2b-rendezvényként három tematikus súlypontra épül „Infrastruktúra és Megoldások“, „Software & Szolgáltatások“, valamint „Telekommunikáció & Megoldások“. A vásár széles körű keretprogrammal várja az érdeklődőket, melyet célirányos kapcsolatteremtő rendezvények egészítenek ki. „Az ITnT mérvadó és irányadó szakvásár, továbbá jelentős lendületet ad az IKT-ágazatnak Ausztriában, valamint a közép-, dél- és kelet-európai térségben” – hangsúlyozza Matthias Limbeck okleveles mérnök, a Reed Exhibitions Messe Wien témákért felelős ügyvezető igazgatója.
Az idei szakvásár szintén rekorderedménnyel zárult: a kiállítók száma 30 százalékkal (összesen 389), a látogatóké pedig 8 százalékkal (16 874) nőtt.„

Az ITnT elsősorban a minőségi szempontból magas rangú és nemzetközi szakközönséggel jeleskedik. A szakmai látogatók 20 százaléka az ügyvezetői – tehát döntéshozói - szinthez tartozik, 10 százalékuk pedig az IT-menedzsmentet képviseli. A szakmai látogatók ágazatok szerinti megoszlása a következő: 14 százalékuk az ipari szektorból érkezik, 7 százalékuk a közszférából és 4 százalékuk a bank- és biztosítói szférából. A szakmai látogatók 12 százaléka külföldről utazik Bécsbe az ITnT-re. A legtöbben Németországból vesznek részt a kiállításon, de szép számban érkeznek Magyarországról, Csehországból, a tengerentúlról és Európa többi országából is.

Átfogó tematikus összeállítás

Christian Friedl, a Reed Exhibitions Messe Wien vásári üzletágának vezetője „a siker receptjének“ nevezi az ITnT átfogó tematikus összeállítását. Az ITnT magában foglalja a legfontosabb ágazati területeket. A 2007-es vásár statisztikája szerint a látogatók számára legfontosabb témák – IT-biztonság (32,2 %), hálózati megoldások (31 %), hardver (29,5 %) és telekommunikáció (27,2 %) – ugyanúgy megtalálhatók, mint a storage (tárhely), a CRM (Customer Relationship Management – ügyfélkapcsolat menedzsment), az RFID (Radio Frequency Identification), az e-government, az ERP (Enterprise Resource Planning) és az open source

Megnyerő keretprogram

A kiállítások és prezentációk mellett további 80 előadás, szeminárium és pódiumbeszélgetés szerepel az ITnT 2008 programján.
Ezt színesítik még a kapcsolatteremtésre alkalmat adó időpontok napközben és esténként.

ITnT: az Ausztria és a közép-, kelet-, és délkelet-európai országok közti kapcsolatok motorja

Az ITnT nemzetközi szintű jelentősége abban is megmutatkozik, hogy a közép-, kelet- és délkelet-európai régióból érkező vállalatok is nagy sikerrel vesznek részt a kiállításon. Így például 2007-ben 18 cég vett részt az ITnT-n a Cseh Köztársaságból, és mutatta be IKT-megoldásait és szolgáltatásait. De olyan országok is, mint például Svájc, szintén igénybe veszik az ITnT-t mint országokat átfogó IKT-platformot. Svájc, amely a Svájci-osztrák és Lichtensteini Kereskedelmi Kamara égisze alatt volt jelen, annyira elégedett volt a 2007. évi ITnT rendezvénnyel, hogy 2008-ban még nagyobb mértékben képviselteti magát az eseményen.

Bővebb információ az ITnT 2008 szakvásárral kapcsolatban a www.itnt.at weboldalon olvasható.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38