Dell-roadshow: Vostro noteszek kkv fókusszal

Kovács Attila, 2007. november 12. 16:40

November 12-én, az épp Budapesten tartott Dell technikai roadshow keretében mutatta be Damján Tamás, a Dell Hungary országmenedzsere az aktuális termék- és partnerstratégiai újdonságokat.

Az új Vostro notebookok és asztali számítógépek speciálisan a kisvállalkozások számára személyre szabott szolgáltatással és egy új mikro-portállal készültek. A Vostro automatikus támogatási eszközöket biztosít a kisvállalkozásoknak, amelyek tartalmazzák a Dell DataSafe Online rendszert, amely a felhasználó 30 Gbájt méretű adatainak egy online biztonsági másolata, megvédve őt az adatvesztéstől, lopástól vagy egyéb károsodástól; a Dell Támogató Központot, melyen keresztül online férhetők hozzá a támogató információk; a Dell Hálózati Aszisztenst, amely egyszerűsíti a felépítést, a monitorozást, probléma megoldást és az ügyfelek hálózatának helyreállítását; és a Dell Automatizált PC Tune-Up-ját, amely több mint 30 hangoló, biztonsági és karbantartási programot tartalmaz, amelyek egy kattintással segítenek kihozni a gépből a csúcsteljesítményt.

A Dell új OptiPlex 755 asztali számítógép modelljét is bejelentette, amely rugalmas rendszerirányítási képességének köszönhetően növeli az ügyfelek üzleti hatékonyságát. Az OptiPlex 755 az Energy Star 4.0 szabványnak is megfelel, ezzel tovább erősíti a Dell vezető szerepét a környezetvédelem terén. A Dell OptiPlex 755 jobb felügyeletet biztosít az Intel vPro processzortechnológia révén, mellyel az informatikusok rugalmasan, hatékonyan és kevesebb kiszállással dolgozhatnak.  Olyan távfelügyeleti eszközöket biztosít, melyekkel egyszerűsíthetők a frissítések, a biztonságkezelés, a teljesítményfelvétel, sőt a leállási problémák is.  Egy frissítés lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a vPro technológiát használat közben telepítsék a rendszerbe. A telepítés és a programhasználat befejezése után válthatnak vPro-ra. A Dell Client Manager (DCM) felügyeleti konzol segítségével az informatikai szakemberek kihasználhatják az OptiPlex 755 fejlett felügyeleti funkcióit, például a biztonságos távoli tápellátás-szabályozást, az egyszerűbb rendszertervezést és szoftverjavítást, a hardver figyelését előre definiált riasztásokkal, valamint a távoli hibaelhárítást és -javítást. A DCM az Altiris kezelhetőségi eszköztárral támogatja a vPro technológiát, illetve csatlakozik a Microsoft Systems Management Server-hez (SMS).

A Dell legújabb munkaállomása, a Dell Precision T3400 modell, amely segítségével jobb termelékenység érhető el a létfontosságú üzleti alkalmazások futtatásakor. A professzionális munkaállomások piacán az elmúlt nyolc évben a Dell Precision termékcsalád tagjaiból adtak el a legtöbbet. Annak érdekében, hogy a létfontosságú alkalmazások zökkenőmentesen fussanak a Dell Precision munkaállomásokon, a Dell együttműködik a vezető független szoftvergyártókkal, melyek tanúsítják a rendszerek és az alkalmazások kompatibilitását. A Dell szigorú teszteken ellenőrzi a kompatibilitást és az optimális teljesítményt a nagy igényű környezetekben, mint például a számítógéppel segített tervezés, a digitális tartalomkészítés, a szoftverfejlesztés, valamint a pénzügyi tranzakciók terén. A Dell Precision T3400 főbb jellemzői: A 64 bites, két- és négymagos Intel Core 2 Duo és Core 2 Extreme processzorokkal a T3400 túlszárnyalja a régebbi munkaállomás-technológiákat.  A Dell Precision T3400 számítógép lelke az Intel X38 chipkészlet, amely támogatja az elsődleges alrendszerekben felmerülő, a teljesítményt érintő szűk keresztmetszetek megszüntetését. A nagyigényű felhasználók – valamint az őket szem előtt tartó alkalmazásfejlesztők – számára az egyprocesszoros munkaállomások korábbi generációjához képest nagyobb számítási teljesítmény áll rendelkezésre, mellyel az alkotás, az elemzés és a tervezés könnyebb, mint valaha. Bővíthető memória és adattárolási lehetőség. A Dell Precision T3400 memóriája 8 Gbájtig bővíthető, 800 MHz-es memória kiváló adatfeldolgozási sebességet biztosít. A Dell Precision T3400 munkaállomásba négy merevlemez-meghajtó szerelhető torony elrendezésben és három merevlemez-meghajtó asztali elrendezésben, 2 Terabájtos, illetve 1,5 Tbájtos tárolási kapacitással. RAID 0, 1 vagy 5 konfigurációt választva a tárolókapacitás az egyedi igényeknek megfelelően alakítható ki, legyen szó különösen nagyméretű fájlok tárolásáról, adatok biztonsági mentéséről vagy a teljesítmény adatcsíkozással történő növeléséről.  Iparág vezető grafikai lehetőségek, a belépőszintű 2D technológiától a csúcskategóriás 3D megoldásokig. A 3D alkalmazásoknak megfelelően, a Dell Precision T3400 elérhető a legújabb NVIDIA Quadro FX 4600 grafikai kártyával is. A Dell Precision T3400 támogatja a két grafikai kártyás konfigurációt, és akár négy monitor csatlakoztatható hozzá.

Damján Tamás elmondta, hogy 20 európai ország 24 városában fordul meg a Dell Technology Solutions Tour elnevezésű roadshow. Kiemelte, a roadshow újdonsága, hogy most első ízben kifejezetten a viszonteladó partnereknek szól. Változás az is, hogy a Dell minden egyes viszonteladójának lehetőséget kíván adni a kínált szolgáltatások kihasználásában. Jelentős változás a Dell branded szerviz létrehozása, amelyazt jelenti, az ügyfelek egy központi telefonszámot hívnak, a Dell távolról lokalizálja a hibát és értesíti a megadott feljogosított Dell szolgáltató partnert (DASP-t). Az alkatrész pedig az UPS csomagküldő közbeiktatásával minden szervizmérnöknek helyben áll rendelkezésére (ez főleg a szervereknél, háttértárolóknál jelent többletelőnyt). Az új szervizstratégia élesben 2008. januárjától indul. Továbbá: a heteken belül a lengyelországi Lodz városában megnyíló új Dell gyár munkája révén várható, hogy a megrendelt Dell eszközök egy hét nél is rövidebb idő alatt jutnak majd el a felhasználóhoz. Terv az is, hogy a már Budapesten megnyílt Dell boltban a helyszínen, a vevővel együtt konfigurálják a megvásárolandó Dell berendezéseket.  

Kulcsszavak: Dell-hu Dell PC +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05