Toshiba merevlemez autókba

Milkovits Gábor, 2007. december 1. 17:49

Miközben egyre több kis cég alakít át normál winchestereket a gépkocsiban való használat követelményeihez, végre egy gyártó is felismerte a piacban rejlő lehetőségeket és egy kimondottan autókba szánt HDD-t fejlesztett ki.

A Toshiba MK 8050 80 GB-os merevlemezes meghajtó speciálisan alkalmazkodik a mozgó járművek által támasztott magas követelményekhez. Az eszköz különleges ütésálló és rezgéscsillapító burkolattal van ellátva, emellett pedig az olvasófej kisiklását és a lemeztányér karcolódását egy sűrített levegőből álló „párna” hivatott megakadályozni. Az ilyen jellegű, fizikai behatásból eredő karcolódások gyakran adatvesztést, komolyabb esetben pedig magának a meghajtónak a károsodását okozhatják. Éppen ezért felvetődhet a kérdés, hogy az autókban miért nem inkább a jóval ellenállóbb flashmemóriát alkalmazzák? Nos, a válasz igen egyszerű; egy 80 GB-os merevlemez még mindig nagyságrendekkel olcsóbb a jelenleg 32 és 64 GB-os kivitelben kapható szilárdtest-lemez meghajtóknál (SSD).

A sajtó információi szerint a Toshiba jövő márciusban dobja piacra Európában a navigációs eszközökhöz és fedélzeti multimédiás szórakoztató készülékekhez szánt autós merevlemezt. Az „úti winchester” GPS rendszerekkel, illetve külön, a beszereléshez szükséges tartozékokkal lesz kapható, egyelőre ismeretlen áron.

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55