Cisco virtuális tárgyaló már cégek között is

forrás Prim Online, 2007. december 17. 11:48

A Cisco TelePresence megjelenésének első évfordulóján a Cisco bejelentette, hogy a személyes találkozás élményét nyújtó virtuális konferencia megoldást a vállalati hálózatok határait átlépő felhasználásra is képessé teszi – amit a British Telecom (BT) Global Services hálózatán a gyakorlatban is bemutatott. A cég egyben azt is bejelentette, hogy a TelePresence ügyfelek száma elérte a mérföldkőnek számító százat. A virtuális tárgyalót századikként a Procter&Gamble vezeti be 40 helyszínen.

A Procter & Gamble a Cisco TelePresence System 3000 típusú virtuális tárgyalóival több mint 40 országban működő irodáit kapcsolja össze.

A Cisco TelePresence technológiáját a cégek általában a döntéshozatali folyamatok gyorsítása, az utazások csökkentése, a kommunikáció és az együttműködés javítása, vagy a szűkre szabott erőforrások – például szakértők, specialisták – könnyebb elérhetősége érdekében alkalmazzák. „Több tényező, köztük a hatékonyabb üzletvitel iránti igény, a globális felmelegedéssel kapcsolatos aggodalmak és a vizuális kommunikáció területén bekövetkezett technológiai előretörés miatt egyre nagyobb érdeklődés tapasztalható a TelePresence technológia iránt” – tette hozzá Ira Weinstein, a Wainhouse Research vezető elemzője és partnere.

TelePresence – már különböző cégek között is


A Cisco a vállalatok közötti Cisco TelePresence architektúra kifejlesztése során szorosan együttműködött több jelentős távközlési szolgáltatóval, köztük a BT-vel. A Cisco TelePresence a fejlett hangtovábbítási, nagyfelbontású video- és interaktív csoportmunka-eszközöket a hálózaton, mint platformon integrálja. A BT által jelenleg is alkalmazott Unified Communication Video Collaboration is a Cisco TelePresence megoldásán alapul.

A Cisco TelePresence biztonságos kapcsolatot és kiváló minőséget garantál a végpontok között. Ennek köszönhetően a szervezetek kihasználhatják az intenzívebb ügyfélkapcsolatok, a szorosabb beszállítói lánc, a személyes eszmecserék és tárgyalások, valamint a jobb ügyfélszolgálat nyújtotta előnyöket. A Cisco TelePresence a kifinomult technológiai megoldásoknak köszönhetően a személyes találkozás benyomását kelti.

A vállalatok közötti Cisco TelePresence architektúra átfogó biztonságot nyújt a végpontnál a azonosítás és titkosítás révén. A vállalati hálózaton a tűzfal és a NAT traversal, a szolgáltatói hálózaton pedig a topológia elrejtése és az MPLS VPN hálózatok teremtik meg a biztonságos kapcsolatot. A topológia elrejtése a Cisco XR 12000 Multi-Service Blade segítségével, a session border funkció révén történik. A NAT és a tűzfal traversal a Cisco Unified Border Element-en keresztül valósul meg. A végfelhasználónak csak ki kell választania címtárból, hogy mely helyszíneket kívánja összekapcsolni, majd egyetlen gombnyomással lefoglalhatja a termeket és meghívást küldhet a résztvevőknek.

A Cisco TelePresence vegyes rendszerkörnyezetben


A Cisco nem csak azt teszi lehetővé a szolgáltatók számára, hogy kereskedelmi célú, vállalatok közötti Cisco TelePresence szolgáltatásokat hozzanak létre egy már bizonyított referenciaarchitektúrán, hanem lehetőséget teremt a szabványos videokonferencia-eszközökkel való összekapcsolásra is.

A Cisco TelePresence képes együttműködni a szabványos videokonferencia-eszközökkel, így azok összekapcsolhatóak a Cisco TelePresence System 3000 és a Cisco TelePresence System 1000 rendszerekkel. A jelenlegi termékcsalád továbbfejlesztése gyakorlatilag az összes szabványos videokonferencia-rendszerrel biztosítja az együttműködést. Az együttműködést a Cisco TelePresence Multipoint Switch és a Cisco Unified Video Conferencing biztosítja, amelyek a szabványos videokonferencia adatfolyamának több pont közötti közvetítését is támogatják. Támogatott szabványok többek között a CIF, a H.323 és a G.711 A Cisco TelePresence együttműködési funkciói 2008 második negyedévétől lesznek elérhetők.

Kulcsszavak: hálózat konferencia Cisco

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05