Oracle: vártnál kedvezőbb negyedéves eredmények

MTI Sajtóadatbank, 2007. december 20. 09:05

Az Oracle szoftvergyártó a szerdai tőzsdei kereskedés leállítása után azt közölte, hogy a pénzügyi második negyedévében az adózott eredménye 35 százalékkal nőtt elsősorban az üzleti szoftverek eladásának a jelentős bővülésére.

Az Oracle a vállalati szoftverek egyik legnagyobb szállítója a világon.

A november végén záródott negyedévben a cég adózott eredménye 1,3 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 967 millió dollárról; részvényarányosan 18 centről 25 centre bővült.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredménye 31 cent lett, meghaladva a szakértői vélemények átlagában szerepelt 27 centet.

Az Oracle eladásai 28 százalékkal 5,3 milliárd dollárra nőttek. Az elemzői várakozás 5,04 milliárd dollár volt.

Az Oracle azt közölte, hogy a negyedévben az új szoftvereinek az eladása 38 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit.

Kulcsszavak: +mérleg Oracle

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két versenyautóhoz szállít motort és hibrid hajtást is fejleszt a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

Mérföldkőhöz érkezett idén a SZEngine Team: egyrészt két Formula Student-versenycsapat autójában is győri szív „dobog” majd, másrészt most először nyit a gárda a hibrid hajtások irányába, olyannyira, hogy ősszel már tesztelik is az innovatív technológiát. A Széchenyi-egyetem motorfejlesztő hallgatói csapata a versenyek előtti szokásos rollout eseményén leplezte le elkészült fejlesztéseit.

2024. június 8. 15:08

A HTEC támogatásával indul a Budapest Data+ML Fórum

A globális digitális mérnöki szolgáltatásokat nyújtó HTEC aranyfokozatú támogatóként vesz részt a Budapest Data+ML Fórum konferencián (június 10-12.). Ez a szponzoráció kifejezi a vállalat elkötelezettségét az innovatív technológiák mellett, különös tekintettel a mesterséges intelligenciát (AI) és a Data Science-t illetően. Az HTEC nyitott arra, hogy tovább építse stratégiai kapcsolatait a helyi vállalkozásokkal és véleményvezérekkel. 

2024. június 7. 17:34

Digitális karakterekkel fejlesztenék az oktatást a Megoldások a holnapért idei győztesei

A négyhónapos sűrű és izgalmas projektidőszak után végül a budapesti Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium kétfős csapata vihette haza a Megoldások a holnapért fődíját. A Samsung az EdisonKids-dzel együttműködve immár negyedik alkalommal biztosított platformot a fiataloknak, hogy kibontakoztathassák a holnapot formáló ötleteiket. Az idei nyerteseket a jövő oktatásának témája ihlette meg: ők a digitális edukáció átformálásában, egy, a diákokhoz kapcsolt, személyes virtuális mentor megalkotásában látnak nagy lehetőséget. 

2024. június 6. 16:04

Új igazgató a Yettel Magyarország vezetésében

Június 4-től Tasnádi Iván irányítja a Yettel Magyarország kontrolling igazgatóságát.

2024. június 6. 14:33

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az Alstom és a Miskolci Egyetem

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az Alstom, az intelligens és fenntartható mobilitás globális piacvezető vállalata, és a Miskolci Egyetem.

2024. június 6. 12:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47