SPSS: új programcsomag-változatok élő bemutatója

Kovács Attila, 2008. január 21. 18:01

Az SPSS 16.0 és a Clementine 12.0 programcsomag-változatok újdonságait - élő bemutatóval egybekötve - ismertették ma az SPSS Hungary vezető szakemberei. A felhasználók és a szaksajtó képviselőit Lippert Krisztián, a cég igazgatója, Könyves Tóth Előd SPSS-szakértő és Cseh Zoltán, a konzultáns csoport vezetője tájékoztatta.

Az SPSS professzionális statisztikai elemző és riportkészítő csomag 16.0-s verziójának újdonságait az SPSS Hungary 2007. november elején megtartott konferenciájának beszámolójában már ismertettük. Ezúttal csak néhány további adalékkal szolgálunk.

A teljesen Java alapú 16.0 változatnak jelenleg 14 modulja létezik: Advanced Models, Categories, Conjoint, Exact Tests, Comlex Samples, Missing Vakue Analisy, Data Preparation, Classification Trees, Regression Models, Tables és Custom Tables, Trends, Maps és Programmability Extension. Előnyös, hogy alkalmazásakor a párbeszédes ablakok mérete állítrható. Az új Neural Networks modul tulajdonképpen egy nemlineáris adatbányász eszköz. Az élő bemutatón többek között látható volt, hogy az új szoftver verzió használatával látványossá válik az ábraszerkesztés, "ábradialógust" lehet megvalósítani.

A prediktív analízist szolgáló Clementine 12.0 adatbányászati szotfver, összehasonlítva az SPSS 16.0-val, előbbi nagyon erősen az előrejelzésre fókuszál. Továbbá arra, hogy a statisztikai modelleket a felhasználók hatékonyan alkalmazzák. A funkciók közül kiemelhetők a következők: felhasználó barát kezelői felület; használatával mindenféle adatforrás beolvashatóvá válik; a változat fejlesztői a szakértői tudást a korábbi verziókhoz képest a 2.0-ba még hatékonyabban integrálták; automatizált modellezés; hatékonyabb vízualizáció; új algoritmusok; jelentősen korszerűbb riportolás; fejlettebb skálázhatóság és integrálhatóság. Nagymértékben az említett és más új funkcióknak köszönhetően a Clementine 12.0 magas megtérülési aránnyal (ROI)  rendelkezik (az USA-ban a megkérdezett alkalmazó vállalatok 95%-a 10 hónapon belüli megtérülésről adott számot).

A Prím Online oktatással kapcsolatos kérdésére Lippert azt válaszolta, hogy 2008 tavaszán SPSS-ből hatféle, Clementine-ből pedig háromféle tanfolyamból választhatnak a felhasználók. Az igazgató hangsúlyozta, Magyarországon megvan arra a kompetencia, hogy igény esetén személyes jelenléttel oldják meg a két csomaggal kapcsolatban a felhasználónál felmerülő problémát. Egyéb kérdésekkel, vitás esetekben az online elérhető globális SPSS Support használatát javasolják.

További információ   

Kulcsszavak: adatbányászat SPSS

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Öt elnökségi tag mandátumáról döntött éves közgyűlésén az IVSZ

Az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége az idei, 2024. május 30-án tartott éves közgyűlésén öt elnökségi tag mandátumáról döntött, köztük a transzformációért felelős alelnöki tisztségről és a mikro, a kkv, a multi, valamint a nagyvállalati tagozatok elnökeiről. Négy elnökségi tag mandátumát meghosszabbították, míg a nagyvállalati tagozat új vezetőjének az újonnan belépő Magyar Posta Zrt. informatikai főigazgatóját, Leveleki Zsoltot választották meg.

2024. június 1. 15:24

Félnek a csalóktól: a magyar internetezők 15 százaléka elkerüli az online fizetést

Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége tart attól, hogy online vásárlás során csalás áldozatává válik, 94 százalékuk védekezik is valamilyen módon a visszaélésekkel szemben. Ugyanakkor 15 százalék azok aránya, akik inkább kerülik az online fizetést, annyira félnek az adathalászattól. 

2024. június 1. 10:19

Az LG új kampánya megtanít arra, hogyan nevelhetjük a hírfolyamaink algoritmusait

Az LG Electronics (LG) elindította Optimism your feed nevű globális kampányát. Az akció elsődleges célja, hogy pozitív és inspiráló tartalmak közzétételére ösztönözze a felhasználókat, és ezáltal egy optimistább hangulatot teremtsen a közösségimédia-platformokon. 

2024. május 31. 18:34

Szerte a világban népszerű az amerikai magyar „nyomokat” bemutató applikáció

Három éve indult útjára a digitális “jenki huszár”, azaz a Hello HuGo nevű applikáció, amely felhasználóbarát módon gyűjti össze a lehető legtöbb magyar vonatkozású pontot az USA-ban, amiből eddig több, mint 1500 található az appon. A ma már nívódíjas alkalmazást több, mint tízezer ember használja az Atlanti-óceánon innen és túl, Ausztráliától, Kanadán át Indiában, Belgiumban, Franciaországban, Mexikóban, Jamaikában és még több más országban keltette föl az emberek érdeklődését.

2024. május 31. 09:55

Növeli európai termelési kapacitását a Schneider Electric

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat kedden megnyitotta okosgyárát Dunavecsén. A 28.000 négyzetméteres épületben ötszázan dolgoznak majd.

2024. május 30. 19:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52