Nyolcmegapixeles kompakt intelligencia

Széles Csongor, 2008. január 22. 13:08

A Panasonic új Lumix digitális fényképezőgépet dobott a piacra, amely a Panasonictól megszokott kiváló minőséget igyekszik a lehető legfelhasználóközelibbé tenni. Az új modell egy ropogósan új fejlesztésű 3x zoomra képes optikát, és egy 8,1 megapixeles CCD képérzékelőt kapott. A váz alatt pedig olyan technológiát találunk, amelyet a konkurencia is megirigyelhetne: optikai képstabilizátor, intelligens ISO vezérlés, automatikus makró funkció, amely ha a téma közelsége indokolja, automatikusan bekapcsol.

A Panasonic Lumix családját erősítő DMC-LS800 kompakt fényképezőgép a könnyűszerrel használható technológiát az AA elemek nyújtotta kényelemmel párosítja, így bárhol is vagyunk nem kell azért aggódnunk, hogy nem futja az akkumulátor...

Az új fejlesztésű Lumix DC VARIO objektív 3x optikai zoom-tartományt képes befogni, ami kisfilmes gépre átszámítva 33-100mm-nek felel meg. A CCD 8,1 megapixeles felvételeket rögzít, amely akár A3-as nyomatokra is alkalmas lehet. A kis kompakt emellett külső-belső elemzésen is túlesett, hogy még inkább megkönnyítsék a felhasználó munkáját.

A DMC-LS800 könnyű kezelhetőségének a titka a közérthető Intelligens mód, amely négy különböző funkciót képes összehangolni a lehető legjobb képminőség érdekében. Először a Mega O.I.S. rendszert említenénk, amely a fotós kézremegését kompenzálja. A második fontos funkció az intelligens ISO vezérlés, amely úgy akadályozza meg a téma bemozdulását, hogy az aktuális fényviszonyokat és a téma mozgását figyelembe véve, beállítja a legmegfelelőbb ISO értéket és a záridőt. Végül pedig az automatikus makró módnak köszönhetően a fényképezőgéphez közel lévő tárgyak élesítésével sem kel törődnünk. A gyors autófókusznak köszönhetően az élesség beállításához nem szükséges előbb félig lenyomni a kioldógombot. Mindezek a funkciók automatikusan kapcsolnak be, így szerencsére nem kell minduntalan a körülményekhez igazítani a fényképezőgépet. Kiváló képek erőfeszítés nélkül.

A DMC-LS80 hátfalát a 2,5 inch átmérőjű intelligens LCD uralja, amely 230.000 pixelre bontja fel a képet, emellett felismeri a fényviszonyokat és 12 finom lépésben automatikusan beállítja az ideális fényességet. Az Easy Zoom funkciónak köszönhetően egy gomb megnyomásával azonnal a maximum zoomra ugorhatunk, így nem kell várni arra, míg a motor elcammog a harmadik x-ig... High Sensitivity módban akár ISO 6400-ra is felcsavarhatjuk a kis kompaktot, és a Venus Engine III képfeldolgozó processzornak köszönhetően a magas ISO értékek mellett készült képek sem lesznek túlzottan zajosak. Ekkor a maximum felbontás maximum 3 megapixel (3:2), 2,5 megapixel (3:2), valamint 2 megapixel (16:9) lehet. A DMC-LS80 24MB-os belső memóriával rendelkezik, és SDHC memóriakártyákat is képes kezelni a hagyományos SD memóriakártyák mellett. Három színben kerül forgalomba: ezüstben, feketében és rózsaszínben. Az gyártó eddig nem részletezte, hogy mikortól és mennyiért lehet sorba állni az új Panasonic intelligens kompakt fényképezőgépért...

Kulcsszavak: Panasonic kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05