XAPT üzleti sikere Kanadában

forrás Prim Online, 2008. február 11. 14:51

Az XAPT Hungary kötötte a Microsoft legnagyobb Dynamics ERP üzletét. Kanada egyik legnagyobb gumiabroncs kereskedelmi és gyorsszervíz hálózata, az Edmontoni székhelyű Fountain Tire az XAPT-ot és annak iparági megoldását választotta Microsoft Dynamics AX-alapú integrált vállalatirányítási rendszerének megvalósítására. A magyar cég sikeréhez hozzájárult a szintén gumiabroncs kereskedő magyar MARSO Kft. számára fejlesztett és bevezetett rendszer sikere. Az Edmontoni székhelyű, Kanadában 140 telephellyel rendelkező vállalkozás alapos kiválasztási folyamat eredményeként döntött az XAPT megoldása és a Dynamics AX mellett.

Az 1956-ban alapított, Edmontoni székhelyű, jelentős hagyományokkal rendelkező Fountain Tire személyautók, kisteherautók, mezőgazdasági és bányagépek gumiabroncsainak kereskedelmével és szervizével, valamint gépjármű gyorsszerviz szolgáltatásokkal foglalkozik. A cég a GoodYear Canada 49%-os tulajdonában van és Kanada szerte 140 telephellyel rendelkezik, dolgozói létszáma több mint 2500. Árbevétele meghaladja a 800 millió dollárt. A következő három évben a telephelyeinek és árbevételének megduplázását tervezi.

Az integrált vállalatirányítási rendszer kiválasztására a Fountain Tire pályázatot írt ki, amelyre 13 helyi szállítót és az XAPT Hungary-t hívta meg. A nagyszabású tenderen az XAPT, a Microsoft, és a Deloitte együtt dolgozott. A versenyben a Microsoft Dynamics AX és XAPT nagy multú, neves kanadai versenytársaival szemben nyert, mert a Dynamics AX biztosítja azt a rugalmasságot, amivel a rendszer a cég hosszú évek óta jól működő, versenyelőnyt biztosító folyamataihoz igazítható és támogatja a cég nagyarányú növekedési terveit, amely szerint telephelyeinek számát néhány éven belül 300-ra bővítik. Az XAPT megoldása a Microsoft Dynamics AX rendszert kiegészítve a gumiabroncs kereskedelem és szerviz üzleti területek lefedésére készült. A több millió dollár értékű projekt egy fázisban valósul meg, több mint 600 egyidejű felhasználó dolgozik majd a rendszerrel 140 telephelyen. Az XAPT megoldása a Dynamics AX fejlesztéseken kívül tartalmaz egy Agile Point alapú integrált üzleti folymatmenedzsment megoldást is a munkafolyamatok egységes, jelenleginél hatékonyabb támogatása céljából. A rendszert az XAPT Hungary szakemberei vezetik be, a Deloitte végzi a projekt menedzsmentet, a Hewlett Packard szállítja a hardvert és az infrastruktúra kialakítását.

Az XAPT Magyarországon 2004-ben vezetett be integrált rendszert a gumiabroncs kereskedelemmel és szervizelésével foglalkozó MARSO Kft-nél. Az XAPT iparági tapasztalatát a MARSO üzleti logikájával ötvözve - a Micrsosoft globális stratégiájával egyezően - egy új iparági szoftvermegoldást és modellt fejlesztett ki. Az iparági megoldás és annak bevezetése referenciaként szolgált a Fountain Tire pályázaton, így ez is hozzájárult a kanadai sikerhez.

Fountain Tire http://www.fountaintire.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59