Nokia Morph hajlékony kísérleti mobil

Milkovits Gábor, 2008. február 26. 07:20

A Nokia egy egészen különleges mobileszköz-tanulmányt mutatott be Morph néven, amely a nano-technológia által a mobilágazatban nyújtott lehetőségeket hivatott demonstrálni.

A Morph-ot a New York-i Modern Művészetek Múzeumában megrendezett „Formatervezés és Rugalmas Elme” elnevezésű kiállításon mutatták be. A teljesen lapos, érintőképernyős, hajlékony „mobiltelefon” tanulmány jól illusztrálja, hogy a készülékek a nano-technológia segítségével 100%-ig funkcionális külsőt nyerhetnek. A fő prototípus gyakorlatilag kizárólag egyetlen áttetsző, kártya külsejű kezelőfelületből áll, míg a másik két bemutatott modell egy csuklóra erősíthető gyűrű-alakú mobil-ötlet és egy kisebb, mobiltelefonos interfészt megjelenítő kártya-készülék.

A Morph projekten a Nokia együtt dolgozott az angliai Cambridge-i Egyetem kutatóival. A tanulmányok esetében természetesen sohasem tudható, hogy valaha is lesz-e belőlük „hús-vér” fogyasztói termék, a Nokia mindenesetre meg van róla győződve, hogy a nano-technológia hamarosan ebbe az irányba viszi a mobiltelefonos fejlesztéseket.

Kulcsszavak: mobiltelefon Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50