D-Link: valós idejű 802.11n adatátvitel 2,4 GHz és 5 GHz csatornákon

forrás Prim Online, 2008. március 9. 13:16

A D-Link bejelentette Quadband DIR-855 Wireless N routerét és a hozzá tartozó USB adaptert, a DWA-160-ast. A routert maximális sebességre, lefedettségre és teljesítményre tervezték, így képes olyan eszközök számára is stabil vezeték nélküli kapcsolatot biztosítani, mint például a HD médialejátszók. A DIR-855 egyidejűleg kínál valós idejű 802.11n adatátvitelt a 2,4 GHz és 5 GHz csatornákon. Így több vezeték nélküli eszköz működhet a hálózatra csatlakoztatva akár 600Mbps sávszélességen.

A D-Link új eszközeit, mint a DIR-855 router a 802.11n szabvány jövőjének tekinti, mivel az 5 GHz-es rádiósávot használ. Ez a rádiófrekvencia szélesebb és kevésbé leterhelt, mint a 2,4 GHz-es rádiófrekvencia, melyet a legtöbb vezeték nélküli eszköz használ (beleértve a babamegfigyelőket, bluetooth adaptereket is). Az 5 GHz-es rádiósávon akár 23 átfedés nélküli csatorna érhető el, míg a 2,4 GHz-en csak 3, így biztosak lehetünk benne, hogy a leggyorsabb sebességet és QoS szolgáltatást kapjuk, mely olyan valós idejű alkalmazásoknál fontos, mint a HDTV.

Az új D-Link Wireless N router a D-Link egyedi StreamEngine Quality of Service (QoS) technológiáját alkalmazza, mely automatikusan priorizálja a késedelemérzékeny adatforgalmat, így tökéletes alapot kapunk multimédiás tartalmak átviteléhez kiváló minőségű HD képátvitellel, késés nélküli játékkal és tökéletes VoIP hangminőséggel. A technológia már számos díjat nyert el a DIR-655 routerrel.

A DIR-855 funkcióinak tökéletesen kihasználására a D-Link kifejlesztette a DWA-160 Wireless N USB adaptert. A DWA-160 kettős technológiája segítségével választhatunk a 2,4 GHz-es vagy 5 GHz-es átvitel közül. Így különválaszthatjuk hálózati alkalmazásainkat a két frekvenciának megfelelően. Például az e-mail írást és a böngészést 2,4 GHz-en, míg ezzel egyidejűleg a VoIP hívásokat vagy a médiatartalmak átvitelét 5 GHz-en végezzük. Minden termék lefelé kompatibilis az előző 802.11g és 802.11a hálózatokkal is, ezért a négysávos elnevezés. Továbbá a DIR-855 és a DWA-160 is támogatja az új Wi-Fi Protected Setup (WPS) funkciót, mely egyszerű módot kínál biztonságos vezeték nélküli hálózat kialakításához.

A D-Link első alkalommal használja Green Ethernet technológiáját vezeték nélküli routernél: a DIR-855 5 Green Ethernet Gigabit porttal rendelkezik, így a legkedvezőbb energiafelvételt és a legjobb teljesítményt kínálja.

Az elkerülhetetlen, internetről érkező behatolások ellen a DIR-855 kettős aktív tűzfal technológiával (SPI, NAT) védekezik, így óvja meg a hálózatot és a személyes információkat. A router a D-Link Click’n Connect alkalmazásával is rendelkezik, mely varázsló segítségével kalauzolja végig a felhasználót a telepítésen, így előzetes technikai tudás nélkül is könnyen beüzemelhető a készülék.

Három külső antennával tökéletes lefedettséget, és az OLED hálózati kijelzővel a DIR-855 tökéletes teljesítmény és védelmet kínál azon otthoni felhasználók számára, akik szeretnék a legtöbbet kihozni Internet kapcsolatukból.

A DIR-855 is, mint minden Wireless N termék 11 éves D-Link garanciával rendelkezik, képviselve a vállalat elkötelezettségét az új vezeték nélküli technológia iránt.

A D-Link DIR-855 Quad-Band Wireless N router 2008 áprilisától már megvásárolható, várható fogyasztói ára 65 000 Ft körül alakul.

Kulcsszavak: hálózat D-Link

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14