VMware virtualizáció a Sun x64 szerver és adattár portfoliójában

forrás Prim Online, 2008. március 11. 11:25

A Sun Microsystems és a VMware bejelentette új OEM- megállapodását, amellyel tovább szélesítik virtualizációs kínálatukat. A Sun hardvereihez a VMware Infrastructure termékcsaládot kínálja, amelyhez a teljes terméktámogatást a Sun adja.

A megállapodás lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy kiaknázzák a Sun x64 szerverek magas teljesítményét, skálázhatóságát és energia-hatékonyságát, ezzel együtt felhasználják a VMware úttörő virtualizációs megoldásait, hogy tovább fejlesszék eszközkihasználásukat, hatékonyságukat és üzleti rugalmasságukat. A megállapodás hasznos a rendszerintegrátorok és az értékesítési partnerek számára is, akik ezáltal egy teljes körben támogatott és zökkenőmentesen integrált megoldást érhetnek el a két, technológiájában vezető cégtől.

A Sun és a VMware tovább folytatja a VMware termékek Sun rendszereken történő kvalifikációs programját. A vállalatok biztosítani kívánják, hogy a Solaris Operating System (OS) továbbra is első rendű guest operációs rendszer legyen a VMware virtualizációs szoftverben valamint a VMware Infrastructure első rendű datacenter virtualizációs futási és felügyeleti réteg legyen a Sun x64 rendszereken. A két vállalat együttműködést tervez a rendszer-felügyeleti konfigurációban és egymás termékeinek telepítésében és monitorozásában.

Egyes Sun x64 szerverek 60 napig ingyenesen kipróbálhatók a Sun Try-and-Buy programjának keretében, amihez a VMware Infrastructure 60 napos próbaverziója is elérhető. További információ található a Try-and-Buy programról és a benne szereplő rendszerekről a http://www.sun.com/tryandbuy/products.jsp címen. Ezeken túl elérhető a Sun teljes virtualizációs portfoliója, ami egységes szoftver felügyeleti eszközöket és operációs rendszer, szerver, adattár, desktop és chip virtualizációkat kínál - hardverrel és attól függetlenül is. További információkat találhat a Sun desktoptól datacenterig virtualizációs portfoliójáról a http://www.sun.com/virtualization oldalon.

A bejelentéssel együtt mutatta be a Sun a Sun Virtual Desktop Infrastructure (VDI) Software 2.0-t a VMworld Europe konferencián. Ez a megoldás a VMware ESX Servert és a VMware VirtualCentert használja, hogy az ügyfelek biztonságosan érhessenek el központosított desktop környezeteket sokféle hálózati kapcsolaton keresztül. A bejelentett megállapodás biztosítja az ügyfélszolgálatot és lehetővé teszi, hogy a teljes megoldást közvetlenül a Suntól szerezzék be, beleértve a Sun Ray virtuális elérési vékony klienseket, a Sun VDI Software 2.0-t és a VMware virtualizációs szoftvert. További információk olvashatók a Sun virtuális desktop megoldásairól a http://www.sun.com/datacenter/consolidation/virtualization/desktop/index.jsp oldalon. A http://www.vmware.com/sun oldalon a VMware/Sun együttműködésről találhat további részleteket.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38