Magyar cégek: Négyszáz tárgyalás a CEBIT-en

forrás Prim Online, 2008. március 12. 14:31

A 2008. március 3-9. között megrendezésre került CEBIT Informatikai Kiállításon magyar cégek is képviseltették magukat. Idén 10 magyar cég saját standdal, 4 további vállalat pedig az ITD Hungary által szervezett közös standon állított ki. A Miskolci Informatikai Klaszter képviseletében az Észak-magyarországi Régió informatikai iparágának további 25 vállalkozása is megjelent.

Az idei magyar résztvevők mobilkommunikációs megoldásokra, kormányzati fejlesztésekre, integrált banki rendszerek fejlesztésére valamint ügyfélirányító rendszerek és információs terminálok gyártására és üzemeltetésére szakosodtak.

Süveges-Szabó László, az ITD Hungary üzletfejlesztési igazgatója elmondta: a CEBIT-en való részvételre szükség van, nemcsak azért, mert a kiállítás 6000 kiállítójával és közel ötszázezer látogatójával Európa legnagyobbja, hanem azért is, mert a szakmai látogatók száma évre-évre nő. A kollektív standon való megjelenés elsősorban induló vagy nemzetközi piacra lépő informatikai vállalkozások, kutatás-fejlesztésben érdekelt cégek, kutatócsoportok számára lehet hasznos – tette hozzá.

A bemutatkozást kollektív magyar standdal, az önálló vállalati standok – idén közel ötmillió forintos – támogatásával illetve előre szervezett tárgyalásokkal – idén cégenként több mint két tucattal – segíti az ITD Hungary. Utóbbi kapcsán az igazgató megjegyezte: a tárgyalások öt-tíz százaléka realizálódhat megrendelésekben.

A magyar befektetésösztönzési és kereskedelemfejlesztési szervezet a hannoveri bemutatkozás keretében idén is találkozott a német ICT szövetség (BITKOM) vezetőivel. Az iparági szövetség kiemelt partnerként tekint a magyar cégekre, kapcsolódási pontként a szoftverfejlesztést illetve az IT szolgáltatásokat emelték ki. „A még idén szervezett német-magyar infokommunikációs üzletember-találkozó alkalmat kínálhat arra, hogy ezekből a kapcsolódási pontokból konkrét üzletek köttethessenek“ – hangsúlyozta a találkozóval kapcsolatban Süveges-Szabó.

Kulcsszavak: trend CeBIT

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szűkülő piacon bővül a Pepita.hu

A Pepita Group Zrt. hazai bruttó forgalma 30, külfölddel együtt 44 százalékos növekedést mutat az első negyedév eredményei alapján. Kinőtte magát: levetkőzte a csupán baba-mama jelleget, a hazai műszaki és elektronikai területen lévő erős piaci verseny ellenére is e termékkategóriákban Magyarországon 57 százalékos bruttó forgalomnövekedést ért el.

2024. május 3. 14:41

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55