Önálló informatikai szakállamtitkárságot hoz létre a GKM

MTI Sajtóadatbank, 2008. március 13. 08:12

Önálló informatikai szakállamtitkárságot hoz létre a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium - jelentette be Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter szerdán, a Informatikai Vállalkozások Szövetsége éves közgyűlésén. A miniszter elmondta: ezzel is a szektor kiemelt fontosságát akarják elismerni.

A közgyűlés új elnököt választott Keresztesi János személyében - tájékoztatta a szövetség által megbízott PR ügynökség szerdán az MTI-t közleményben. Keresztesi János programbeszédében elmondta: a következő időszakban a legfontosabb feladatnak tartja a hazai piac védelmét, a versenytisztaság biztosítását, a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítását. A versenyképesség javításához elengedhetetlen az adóterhek csökkentése - emlékeztetett az új elnök a szövetség kezdeményezésére, amelyben a bérterhek 40-50 százalékos csökkentését szorgalmazza. Ez szerintük érdemi változást eredményezne az innovatív vállalatok versenyképességében. Keresztesi János szerint a versenyképesség növeléséhez szükség van a hitelgarancia-program, az oktatás és szakemberképzés fejlesztésére is. A szövetség javítani akarja a digitális írástudást is, ma még csaknem 6 millióan számítanak írástudatlannak ebből a szempontból Magyarországon.

Kulcsszavak: GKM IVSZ trend IT

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50