Új Lotus termékek az IBM konferenciáján

Kovács Attila, 2008. március 14. 10:18

"Lotusphere Comes to You 2008: Középpontban az ember" címmel tartott március 13-án félnapos konferenciát az IBM Magyarország. A budapesti Károlyi-Palotában lebonyolított eseményen a fő témák a következők voltak: dinamikus és valós idejű együttműködési platform; portálok, melyek segítenek a Web 2.0 erejét az üzlet szolgálatába állítani azáltal, hogy integrált hozzáférést biztosítanak felhasználókhoz, információkhoz és alkalmazásokhoz; új Lotus termékek, új Notes funkciók és SAP integrációs lehetőségek. Pikéthy Árpádnak, az IBM Magyarország szoftverüzletág-igazgatójának megnyitóját követően öt hosszabb lélegzetű előadás hangzott el.

A Lotusphere 2008 konferencia újdonságairól és bejelentéseiről David Farrell, az IBM North-Eastern Europe alelnöke beszélt. A gondolatébresztő prezentációból a résztvevők megismerhették, hogyan gyorsították fel a Lotus szoftverek fejlődési sebességét; az együttműködés miért fontosabb ebben a gyorsan változó világban, mint bármikor; hogy miért vannak a Lotus szoftverek mindig egy lépéssel előrébb, mint a piaci változások. Az előadó bemutatta a kisvállalatok számára fejlesztett Lotus Foundationst, a szituációs alkalmazáskészítő Lotus Mashup megoldást, valamint a Lotus és SAP szövetségéből született Lotus Atlantic kezdeményezést, amely az SAP funkcióit ötvözi a Lotus Notes képességeivel.

Szabó János, Lotus brand menedzser "Web 2.0 a vállalati gyakorlatban: Együttműködési trendek, innováció és az új generációs munkavállalók" címmel tartott előadásában egyebek között bemutatta a Lotus Connections 2.0-t és a Lotus Quickr új verzióját.

Bánki Zsolt, vezető Lotus szakértő
arról beszélt, hogy az IBM Lotus Sametime 8 segítségével a csoportos munkavégzéshez kapcsolódó valós idejű kommunikáció és a kommunikációs eszközök integrációja egy platformon oldható meg.

"Felturbóztuk: új WebSphere Portal képességek az üzleti folyamatok, a Web 2.0 és a SOA szolgálatában" volt Pál Ferenc (IBM Senior Software IT Architect) előadásának a címe. Fő téma volt: miképpen teszi lehetővé az IBM WebSphere Portal az üzleti igények által generált kihívásokra történő gyors és hatékony reagálást a nyílt szabványok, a SOA, az integrált tartalom és együttműködési szolgáltatások, valamint a biztonságos, szerepköralapú, kompozit alkalmazások előnyeinek kihasználásával. A portál a Web 2.0-ban rejlő lehetőségek, a tartalom, az együttműködés és a felhasználói élmény kombinálásával felhasználói igényekre érzékeny, dinamikus és interaktív szolgáltatásokat nyújt az Intraneten, Extraneten, interneten keresztül. A Szolgáltatás Központú Architektúra (SOA) és a Web 2.0 előnyeinek összegyúrásával a cégek képesek lesznek olyan portál alapú szolgáltatáscsomagok összeállítására, amelyek az üzleti agilitás és innováció új szintjére emelnek. A prezentációból megismerhetik új, értéknövelő WebSphere Portál stratégiánkat, valamint gyakorlati példákkal szolgálunk ügyfeleinkkel közösen elért eredményeinkről. Az előadó bemutatt a portál termékcsalád új verzióját, a WebSphere Portal 6.1-et.


"Lotus Notes volt, van és marad, csak egyre többet ér"
címmel tartott stratégiai előadásában Horváth András, az IBM vezető Lotus technikai szakértője egyebek között szólt a Lotus Domino 8.5 új, webes eszközkészletéről, amellyel gyorsan készíthetünk korszerű AJAX-os alkalmazásokat. Kiemelte: a Lotus Notes új verziója egyedi módon teszi lehetővé a portálok, meglévő Notes alkalmazások, SAP szolgáltatások integrációját. A Lotus Traveler pedig on-line elérést biztosít postaládánkhoz és naptárunkhoz PDA-k és mobiltelefonok segítségével.

Kulcsszavak: IBM Lotus

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36