Vezeték nélküli switch a Motorolától

Kovács Attila, 2008. március 23. 20:03

Nagy teljesítményű, többmagos processzoron alapuló WLAN switch családjának legújabb tagját, a közepes méretű vállalkozásoknak szánt Motorola RFS6000-et mutatta be a Motorola vállalati mobilitás üzletága. A ténylegesen üzemelő WLAN switchek közül a legtöbbet (több mint 125 000 darabot) a Motorola gyártotta, így elmondhatja magáról, hogy övé a világpiac legalaposabban tesztelt WLAN-termékpalettája. Az RFS6000 megjelenésének és a mesh alapú, adaptív 802.11a/b/g/n hozzáférési pontoknak (AP-knek) köszönhetően a Motorola kínálja az egyetlen átfogó bel- és kültéri WLAN-rendszert, amellyel teljesen vezeték nélküli vállalati hálózat is megvalósítható.

Ez a következő generációs, Wi-NG (Wireless Next Generation) architektúrán alapuló, „hálózat a dobozban” jellegű megoldás az első olyan vezeték nélküli switch, melyben megtalálható a 802.11n csatlakozást lehetővé tevő nyolc, nagyfeszültségű PoE (Power over Ethernet) port, egy a WAN backhaul 3G/4G szolgáltatásokat kiszolgáló PCI express, valamint egy további, például az IP PBX funkciókat ellátni képes PCI bővítő hely. Az RFS6000 legfeljebb 48 db 802.11a/b/g/n AP-t képes kiszolgálni, és akár 2000 felhasználót is el tud látni Wi-Fi lefedettséggel. Az RFS6000 költségtakarékosabb megoldásnak is számít, mint a vezetékes Ethernet hálózatok, mivel használatával nincsen szükség arra, hogy a vállalaton belül minden felhasználóhoz külön hang- és adatvezetéket kelljen kiépíteni.

Az RFS6000 a beépített 802.1x, WPA/WPA2 titkosítás, az állapottartó betekintő („stateful inspection”) rendszerű tűzfal, a VPN, az AAA szerver és a NAC támogatás révén „enterprise class”, vagyis a vállalatok által támasztott követelményeket is kielégítő biztonságot kínál.

Az RFS6000 a mesh rendszernek, az adaptív technológiának és a switch-összekapcsolhatóságnak (switch clustering) köszönhetően kimagasló hálózati hibatűréssel rendelkezik, így az üzletmenet szempontjából kritikus vezeték nélküli felhasználási területeken is alkalmazható. Az RFS6000-alapú, vezeték nélküli hálózatok alacsony áron kínálják a végponttól végpontig hatásos hibatűrést, ráadásul a vezeték nélküli rendszerek más előnyeit, például az eszközkövetést (asset tracking), a fix-mobil konvergenciát (FCM) és a helyzetalapú biztonsági megoldásokat is egyesítve már ma elérhetővé teszik a vállalati mobilitás következő szintjét. A Motorola új kapcsolója a kapcsolt vonalaival azonos (ún. „toll quality”) hangminőséget biztosító, WLAN-alapú hangátvitelt, a Quality of Service (QoS) és a Wi-Fi Multimedia Extensions technológiát, valamint a Layer 3 határvonalak közötti zökkenőmentes, kül- és beltéri barangolást is támogatja, így hangalapú és multimédiás felhasználásra is egyaránt alkalmas.

Kulcsszavak: Motorola WLAN

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09