Megújul a tiszta szoftver program

forrás Prim Online, 2008. március 28. 18:22

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium – a 2011-ig élő keretszerződés részeként – meghosszabbította a Campus és School programok alapját képező licencszerződést a Microsoft Magyarország Kft.-vel.

A megújult megállapodás révén 2009. február 28-ig biztosított a hazai köz- és felsőoktatásban a jogtiszta szoftverek használata. A szerződés értelmében mostantól – a hazai kutatóintézetek és a K+F tevékenység támogatása érdekében – a Magyar Tudományos Akadémia intézményei is csatlakoznak a programhoz.
A korábbi évek gyakorlatától eltérően az idei évtől a zárt forráskódú szoftverek használata mellett a nyílt-forráskódú alkalmazások beszerzését is támogatni kívánja az állam. Éppen ezért 2008-tól az óvodák, az általános és középiskolák, valamint a felsőoktatásban dolgozók és tanulók szabadon eldönthetik, hogy az eddig használt zárt szabványú szoftvereket, vagy esetleg nyílt forráskódú termékeket használnak. Az utóbbiak terméktámogatását lehetővé tevő licenc keretmegállapodás és az erre alapuló szállítói szerződés még ez év áprilisában megkötésre kerül.
A programmal kapcsolatban további információk találhatók a www.tisztaszoftver.hu oldalon.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50