Autodesk: tavaly 27-28 százalékos növekedés a magyar piacon

MTI Sajtóadatbank, 2008. március 31. 09:34

A tervezőszoftvereket gyártó Autodesk euróban számolva 27-28 százalékos növekedést ért el tavaly a magyar piacon, s az idén is hasonlóan jó évre számít - mondta David Palas, a cég regionális igazgatója pénteken Visegrádon nemzetközi sajtótájékoztatón.

Hozzátette: a tavalyi eredmény a világszintű növekedéssel összevetve is nagyon jó, hiszen azt mintegy 20 százalékponttal haladja meg.

Az igazgató kifejtette: azért is elégedett a növekedéssel, mert tavaly a magyar GDP csak nagyon kis mértékben nőtt. Igaz, az Autodesk arra számít, hogy az idén a második félévben már gyorsul a bruttó hazai termék bővülése, s ez jótékonyan hat a tervezőszoftver-piacra is.

Tavaly az Autodesk a magyar piacon legjobban a gépipar és a térinformatika területén növelte eladásait, s e két területen 2008-ban is jó eredményekre számít.

David Palas elmondta: jóllehet a magyar és a cseh piac mérete hasonló, a magyarországi eladások még alatta maradnak a csehországiaknak, s inkább a kisebb szlovákiaiakhoz közelítenek. A méreteket figyelembe véve most azt várják, hogy a magyar is felzárkózik a cseh piachoz. Ennek érdekében például tovább fejlesztették eladási csatornáikat, új disztribútorral kötöttek szerződést.

Az Autodesk az elmúlt évben 2,17 milliárd dollár bevételt ért el, aminek 44 százaléka a kelet-közép-európai, közel-keleti és afrikai piacról származik. A társaságnak világszerte 8 millió ügyfele van.

Az igazgató elmondta: a globális infrastruktúra fejlesztése és a klímaváltozás egyszerre jár magas költségekkel és nagy energiafelhasználással. Becslések szerint a közeljövőben mintegy 40 milliárd dollárt kell befektetni a globális infrastruktúrába, miközben a világ energiafelhasználása 57 százalékkal nő a következő 25 évben.

Az igazgató szerint ezen problémák megoldásához nyújtanak segítséget az Autodesk által kifejlesztett tervező szoftverek. Az Autodesk új termékcsaládjának fejlesztése során a legfontosabb elvek közé tartozott, hogy az új programokat egyszerűen használhassák az ügyfelek, s megoldások kellően innovatívak legyenek.

David Palas úgy vélte: a fejlesztések következtében a tervezők lehetőségei jobbak, mint eddig bármikor, aminek révén a vállalatok versenyelőnyhöz juthatnak a globális gazdaságban. A tervezők gyorsabban és olcsóbban fedezhetik fel a különböző tervváltozatokat, végezhetik el a fejlesztéseket a folyamat korai szakaszában és kereshetnek új ötleteket, mint eddig bármikor.

Az Autodesk Inc. világszerte vezető a gépipar, az építőipar és a kivitelezés, a média és a szórakoztatóipar területén használt 2D és 3D tervezőszoftverek gyártásában.

A két- és háromdimenziós tervezés előnye, hogy már az építés megkezdése előtt modellezhető, hogy mennyibe kerül a szerkezet fenntartása.

Kulcsszavak: Autodesk +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

A BASF a sikeres Ethernet-APL kísérletet követően az ABB-t választotta zöldmezős projektjeihez

A BASF első európai zöldmezős Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) projektjének részeként az ABB-t választotta az elosztott vezérlőrendszerekhez (DCS).

2024. május 14. 11:40

A MOL nyerte a funkcionális átalakítás nagydíját az SAP Quality Awards versenyen

Az üzleti transzformáció a folyamatosan változó környezetben elengedhetetlen. Az SAP éppen ezért immár tizennegyedik alkalommal díjazza azokat az üzleti átalakítást megvalósító vállalatokat, amelyek élen járnak a változásban, és jó példaként szolgálnak a sikeres bevezetésben. Az SAP Quality Awards egyik nagydíját idén a magyar MOL nyerte el. 

2024. május 13. 17:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36