A windowsos felhasználók is legálisan használhatják már a frissített Safarit

Genda Csongor Zoltán, 2008. április 18. 18:06

Az Apple elérhetővé tette a Safari legújabb verzióját, amely összesen négy hibát javít, továbbá a vállalat immár a Windows-felhasználóknak is megengedi, hogy feltelepítsék a szoftvert.

A hivatalos közlemény szerint a 3.1.1-es változat négy rést foltoz a Microsoft operációs rendszerre írt böngészőn, ebből kettő a Mac-es alkalmazást is érintette. A windowsos Safari sebezhetőségek egyikének a kihasználása révén a hackerek kártékony kódokat futtathattak az internetezők számítógépein, ehhez elegendő volt csupán egy manipulált fájl letöltése. A másik rés Spoofing-támadásokra adott lehetőséget. A további két, mindkét operációs rendszerre írt verziót érintő sebezhetőségek szintén kritikus minősítésűek voltak, hiszen azok egyike Cross-Site-Scripting támadási felületet nyújtott, az utolsó, JavaScript-es sebezhetőséget kihasználván pedig a hackerek átvehették az irányítást a PC fölött.

Az egyik külföldi magazin munkatársai azonban felfigyeltek egy érdekességre a böngésző licencszerződésében. Az Apple ugyan jó ideje kiadta már a windowsos Safarit, mostanáig azonban az állt a felhasználói szerződésben, hogy a szoftvert csakis Apple gépekre lehet feltelepíteni. A vállalat most javította a hibát, és immár a Microsoft operációs rendszereket használó internetezőknek is megengedi, hogy felinstallálják a Safarit.

Kulcsszavak: Apple Safari Windows

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50