SMS-lottózás, virtuális BKV-menetjegy, mobilvásárlás

Hazai mobilszolgáltatók közös erőfeszítése

Kovács Attila, 2008. április 23. 08:19

Április 22-én a sorozatban harmadszor megrendezett budapesti Mobil Konferencia nyolc előadása a mobiltelefonos fizetési lehetőségeket (univerzalitás, szabványosítás, biztonság stb.), jövőbeni megoldásokat járta körül. A korábbiakhoz képest szerényebb számú (80) érdeklődő különösen nagy figyelemmel kísérte a mobilvásárlás egységesítése, kiszélesítése érdekében egymással összefogó három hazai mobilszolgáltató előadását. Nyéki Zsolt (Vodafone), Jeszenszky Zsolt (Magyar Telekom) és Berkes Tibor (Pannon) vázolva az elképzeléseket, többek között tájékoztatást adtak a közös virtuális BKV menetjegy vásárlási pilot projekt állásáról.

Jeszenszky főbb megjegyzései: csakis a szolgáltatásokhoz csatlakozott kereskedők termékeit és szolgáltatásait lehet megvenni; a mobilvásárláshoz az ügyfélnek külön technikai beruházást nem kell tennie, mindössze az sms-képes mobiljára van szüksége; jelenleg havi 200 ezer mobil alapú a tranzakciók száma; kutatás alapján a megkérdezettek 81%-a rendszeresen vásárol mobillal autópálya-matricát.

Nyéki Zsolt: a Vodafone a Szerencsejáték Rt.-vel megkezdte a tárgyalást az sms-lottózás lehetőségének a Vodafone-ügyfelek részére történő megteremtéséről; a közös virtuális (sms) BKV-menetjegyek ára hétfő-péntek: 499 Ft/60 perc, szombat-vasárnap: 499 Ft/99 perc. A jegyek éjjel 90 percig lesznek érvényesek. A szolgáltató most azon dolgozik, hogy pre-paid ügyfelei is tudjanak sms BKV-menetjegyet venni. A szakember elmondása szerint a jegybeszerzés érdekében az ügyfél és a mobilszolgáltató között hat "mozzanatot" szükséges elvégezni.          

Berkes Tibor a kártyás előfizetők jövőbeni mobilfizetési lehetőségeiről szólt. Kiemelte, ebben a bankszámlát igénybe vevő, 7x24-es szolgáltatásban egy SIM-kártya (hitelkeret!) szolgál majd fizetési eszközként. A jövőben használható különböző fizetési típusokról is beszélt: tradicionális, távoli (pl. internetes), közmű jellegű, pénzküldés-pénzfogadás, mobil pénzfelvétel (ez utóbbinak a végrehajtását megelőzően kb. 8-10 "ide-oda" tranzakciós műveletet kell elvégezni). Minden tranzakció digitális aláírással működik majd. A közeli jövő mobilfizetési tranzakciót is megelőzi majd az ügyfél részéről egy adott bankkal történő előzetes szerződéskötés.

 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38