Letölthető az OpenOffice 3.0 béta tesztváltozata

Milkovits Gábor, 2008. május 10. 08:34

Az OpenOffice.org letölthetővé tette az OpenOffice nyílt forráskódú, ingyenes irodai szoftvercsomag legújabb, 3.0 verziójának első nyilvános, béta tesztváltozatát.

Az alkalomból kiadott sajtóközleményben elsősorban azt emelték ki, hogy a programcsomag legfrissebb verziója immár 100 százalékban támogatja a szabványként elfogadott OpenDocument fájlformátumot, illetve az eddiginél is több platformmal és alkalmazással kompatibilis. Ezen kívül az OpenOffice 3.0 az első olyan változat, amely automatikusan, az X11 protokoll nélkül is együttműködik a Mac OS X operációs rendszerrel. A fentiek mellett frissítették az alkalmazások kezelőfelületét, így a csomaghoz egy megújult „startközpontot” kreáltak, illetve újszerűek az ikonok is. Javult még a munkafüzetek és munkalapok megoszthatósága és együttműködése, valamint új funkciókkal ruházták fel a Draw és az Impress programokat is.

Az OpenOffice 3.0 bétát a http://download.openoffice.org/3.0beta/ címről tölthetik le azok, akik a végleges verzió kibocsátása előtt szeretnék kipróbálni a megújult szoftvercsomagot. A nyílt forráskódú produktív programcsomag és kereskedelmi reinkarnációi jelenleg a Microsoft Office legnépszerűbb riválisainak számítanak, különösen azóta, hogy az ODF formátum szabványosításra került, jóval hamarabb, mint a Microsoft OOXML platformja. A kormányzati és más közszolgálati is szervek egyre szívesebben rendelnek olcsóbb, nyílt forráskódú szoftvereket, ami ugyancsak kedvez az OpenOffice-nak.

Kulcsszavak: OpenOffice office

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14