Nem igényelnek specializált szaktudást az Avid új grafikai szoftverei

forrás Prim Online, 2008. július 4. 10:49

Az Avid bemutatta a frissített Avid Deko 5.0, PostDeko 8.0.1 és DekoCast 4.1.2 valósidejű adás grafikai csomagját, amelyet a broadcast grafikai folyamatok produktivitásának növelése és az egyéni kreativitás kifejezési lehetőségeinek szélesítése érdekében fejlesztett ki. Az Avid csomagja más adásgrafikai szoftverekkel ellentétben csökkenti a felhasználók oktatásának a szükségletét, nem igényel specializált szaktudást, a könnyen használható tervező eszközök és sablonok pedig lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a műsoraik minél hamarabb adásba kerülhessenek.

Mit kínál a Deko 5.0?
Az új Avid Deko 5.0 szoftver fejlett 3D-s mozgásrendszerrel rendelkezik ami lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy könnyedén készítsenek kifinomult, valósidejű animációkat. Továbbá a felhasználók rugalmasan oszthatnak meg fájlokat a más-más vágórendszereken dolgozókkal. A Deko 5.0 újdonságai:

 - PowerClips: A felhasználók mostantól több beépített videó trükköt használhatnak, például több egyszerre mozgó headshot-ot és speciális animációkat, mint az animált csillogás. A  könnyű gyártás és a gyors adásba kerülés érdekében.a PowerClip-ek létrehozhatóak a Deko-n belül is, de akár olyan szoftverekben is, mint az Adobe After Effects, és QuickTime fájlként bevihetőek a Deko-ba.
 - Motion-in-Motion: Csoportos mozgó trükkök a Deko 3000 és Deko 1000 modellekhez, ezek hozzáadhatóak az alapvető mozgásokhoz.
 - Z-Depth Animáció: Hozzáadja a Z pozíció paramétert a mozgás szerkesztőhöz, így lehetséges a grafikák animálása valós 3D-s perspektívából is.
 - Deko 3D HD-ben: Lehetővé teszi a 3ds Max model fájlok importálását szerkeszthető Deko rétegekbe, amelyben a szöveg és a képanyag megmarad a grafika élő komponenseként, így a grafika módosítása esetén könnyedén el lehet végezni a cserét és a munkafolyamat nem terheli meg külön a grafikust.
 - Auto-Motion: Egy automatizált módja a grafikák keverésének az előkészületek során előre meghatározott animációs logikának köszönhetően, újabb módja az idő megtakarításnak.
 - Textúra árnyék: az árnyékok automatikus beállítása és sokrétű finomhangolási lehetőség a színek, távolságok, irány, mosottság és átlátszóság tekintetében. Különböző felület megjelenítési módokat választhatunk a kép alfa csatornája alapján.

 - ClipDeko frissítések: A felhasználók mostantól megtekinthetik a videóikat a Clip Edit ablakban köszönhetően az új Clip Viewer-nek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05