Alcatel-Lucent: GPON a hazai telko szolgáltatóknak

Kovács Attila, 2008. augusztus 19. 14:44

Gigabites Passzív Optikai Hálózati (GPON) megoldásának legújabb, 4.5-ös változatát jelentette be mai sajtótájékoztatóján az Alcatel-Lucent (A-L) Magyarország. A sajtó képviselőinek Christian Kahrer, a kft. kereskedelmi támogató részlegének vezetője, Adámy Zsolt technológiai mérnök és Kaáli Ákos kereskedelmi menedzser mutatta be a távközlési szolgáltatóknak pozícionált technológiát és az új változatú A-L megoldást.

Ismeretes, hogy a világ GPON megoldásokat szállító cégei közt piacvezető Alcatel-Lucent a kétezres évek kezdete óta kínálja GPON rendszerét a világ vezető távközlési nagyvállalatainak. A rendszer nagytömegű felhasználása 2005-ben kezdődött, az jelenleg olyan telekommunikációs nagyvállalatok alkalmazzák, mint a British Telecom, a France Telecom vagy a norvég Telenor. A cég szakértői szerint a magyar piac is megérett a rendszer bevezetésére.

Kahrer kiemelte: az A-L a GPON hálózati világpiac vezetője, a már több mint 60 referenciája közül kiemelhető a Belgacom (VDSL2/kabinet), KPN (fibre-to-the-cabinet), AT&T, Telenor és a France Telecom. Adámy megemlítette az A-L új GPON technológia (7342 ISAM FTTU) más versenytársak (Huawei, Efricsson, Siemens Nokia Networks stb.) megoldásaihoz képest megkülönböztető tulajdonságait: széles választékú ONT végfelhasználói csatolók, legnagyobb kapacitás és legszélesebb fokú skálázhatóság, (250 Gps/NT, NT= hálózat terminál kártya; 22 Gps/NT uplink kapacitás); egyedülálló szolgáltatás-támogatás, megbízhatóság és biztonság, teljes körű beszédcélú felhasználás, hálózat-szinkronizáció (IEEE 1588, szinkron Ethernet).

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, az Alcatel-Lucent erősíti jelenlétét a hazai szakmai rendezvényeken. Ennek első jele, hogy a cég előadással (Szélessávú mobil szolgáltatások WiMAX hálózaton) vesz részt az októberben Zalakaroson rendezendő, "Távközlési és Informatikai Hálózatok" című HTE szemináriumon, illetve előrehaladott tárgyalások folynak, hogy az év végén megtartandó PKI Napok konferencián GPON témában az Alcatel-Lucent képviselője előadást tartson.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05