A Cisco házhoz viszi az irodát

forrás Prim Online, 2008. szeptember 14. 11:32

A Cisco Virtual Office a területileg egyre inkább szétszórtan dolgozó munkaerőt alkalmazó közepes és nagyméretű vállalatok igényeit kívánja kielégíteni azáltal, hogy alkalmazottaik számára elérhetővé teszi az üzleti csoportmunka-alkalmazásokat és szolgáltatásokat a vállalati központon kívül is.

A Cisco Virtual Office hálózati megoldás egy központilag menedzselt eszköz, amely magában foglalja a hálózati (routing, switching), a biztonsági, a vezeték nélküli és a szabályfelügyeleti funkciókat, és nem utolsósorban az IP-telefóniát, így biztonságos video-, hang-, adat- és vezeték nélküli szolgáltatást nyújt a felhasználóknak.

A megoldás rugalmasságának köszönhetően az alkalmazottak szinte bárhonnan dolgozhatnak az irodai íróasztaluknál megszokott technológiákkal és szolgáltatásokkal. Hasznos irodaterületük „kiterjesztése” révén hozzáférhetnek többek között az IP-alapú, rendkívül biztonságos hálózaton zajló hang- és videokommunikációhoz is.

A Cisco virtuális iroda megjelenése éppen időszerű az emelkedő üzemanyag- és energiaárak miatt rugalmas és költséghatékony munkalehetőségeket kereső vállalkozások számára, amelyek a Cisco új megoldásával biztonságos együttműködést lehetővé tevő kapcsolatot alakíthatnak ki az egyre több helyről dolgozó alkalmazottaik között.

A vállalatok így optimalizálhatják irodaterületi igényeiket, miközben a távolról dolgozó munkatársak hatékonysága is megnő, hiszen az irodában dolgozó társaikkal megegyező kommunikációs és csoportmunka-lehetőségeket használhatnak.

Az eszköz automatikus, előre beállított telepíthetőségének köszönhetően az alkalmazottaknak nem kell bajlódni az üzembe helyezéssel sem. A „beavatkozás nélküli” telepítéssel a vállalatok több ezer helyszínre kiterjeszthetik irodájukat, miközben biztosak lehetnek abban, hogy alkalmazottaiknál minimális a hibák lehetősége, így gyakorlatilag informatikai segítségnyújtásra sincs szükség. A Cisco Virtual Office rendszer a következő összetevőkből áll:

Távoli helyszín (otthoni vagy fiókiroda)

  • Eszközök: automatikusan telepíthető Cisco 881w sorozatú Internet Services Router (ISR) útválasztó és Cisco 7970G színes kijelzős IP-telefon. A Cisco 881w ISR útválasztó internethez történő csatlakoztatása után a berendezés kapcsolódik az irodai hálózathoz, és automatikusan letölti az előre megadott beállításokat tartalmazó fájlt. Ezt követően az alkalmazottak máris használhatják az automatikusan települő üzleti csoportmunka-alkalmazásokat és szolgáltatásokat. A berendezés például felkínálja a vezeték nélküli hálózati csatlakozást az olyan szolgáltatások biztosítása érdekében, mint a Mobile Intelligent Roaming.


Központi irodai helyszín

  • Alapja az egyszerűen kezelhető, titkosítást és biztonságot nyújtó Cisco 7200 sorozatú útválasztó, amely konvergens platformként szolgál a virtuális magánhálózathoz. Az útválasztó a Cisco dinamikus többpontos VPN technológiáját alkalmazza, amelynek köszönhetően az adatok titkosítása a központi irodán történő átvitel nélkül oldható meg két távoli helyszín között, jelentősen növelve ezzel a hálózati teljesítményt és az adatelérés gyorsaságát, valamint csökkentve a központi telephely terhelését. Az infrastruktúra támogatja továbbá az SSL- és L2TP-adatok továbbítását IPsec titkosítású VPN-hálózatokon, így egyetlen konvergenciapontként jelenik meg a különböző titkosítási technológiákat – például laptopot vagy PDA-t – használó felhasználók számára.
  • Szabály-, azonosítás- és beállításfelügyeleti kiszolgálók a Cisco Configuration Engine termékkel, amellyel akár 10 000 Cisco ISR útválasztóra is telepíthető az eszközök rendszerképe a Cisco Security Manager-rel a biztonsági szabályok kezelése érdekében; valamint a Cisco Secure Access Control Server-rel (ACS) a törvényi és hatósági előírásoknak megfelelő jogosultságkezeléshez. A központi felügyeleti architektúrával a Cisco Virtual Office valamennyi szolgáltatása kézben tartható, így többek között a biztonsági, együttműködési és mobilszolgáltatások, valamint az egységesített kommunikáció.


Szolgáltatások

  • A Cisco és hivatalos partnerei a Cisco Virtual Office tervezésében, kivitelezésében és telepítésében is kínálnak szakértői szolgáltatásokat. Ezek magukban foglalják a központi irodában történő telepítést, a meglévő rendszerekkel való integrációt, útmutatást a távoli helyszíneken történő automatikus telepítéshez és e helyszínek menedzseléséhez, valamint a működés közbeni támogatást. A szolgáltatások segítenek a működési költségek csökkentésében, valamint a Cisco Virtual Office részeinek folyamatos finomhangolásában és fejlesztésében annak érdekében, hogy a termék lépést tarthasson az ügyfelek változó üzleti igényeivel és biztonsági kihívásaival.
Kulcsszavak: Cisco hálózat

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkezik: mesterséges intelligencia és virtuális valóság az oktatásban

Tanítás és tanulás az MI vagy XR technológiák segítségével, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában. Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli. A pályázat célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, különös tekintettel a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területére. Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetők lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendő mobilinternetben részesül, 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal gazdagodhat.

2024. május 14. 19:26

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

A BASF a sikeres Ethernet-APL kísérletet követően az ABB-t választotta zöldmezős projektjeihez

A BASF első európai zöldmezős Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) projektjének részeként az ABB-t választotta az elosztott vezérlőrendszerekhez (DCS).

2024. május 14. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36