Casio mobil 8,1 megapixeles, nagylátószögű fényképezővel

Kiss Ádám Zoltán, 2008. október 28. 11:11

A japán cég új modelljében nem csak az a különleges, hogy végre nagylátószögű optikát rendel a 8,1 megapixeles szenzor mellé, hanem hogy mindezt ráadásul egy szétnyitható készülékben helyezték el, melyről első ránézésre aligha mondanánk meg, hogy telefon, és nem kompakt fényképezőgép.

A digitális fényképezőgépek és mobiltelefonok közeledésének új szakasza kezdődött meg azzal, hogy a Casio egy 28mm-es, 1:2.8, f = 4,6mm-es optikát épített be mobiltelefonjába. Vagy éppen egy telefont új szétnyitható kompaktjába, hiszen már valóban egyre nehezebb megmondani a különbséget. A W63CA nevű modell tényleg úgy néz ki, mint egy belépőszintű kompakt, elöl vaku és objektív, hátul a teljes felületet kitöltő OLED megjelenítő. Egészen amíg szét nem nyitjuk a készüléket, és felfedjük a belül meghúzódó tárcsázó gombokat és még egy teljes értékű kijelzőt a mobiltelefon funkció számára. Az eszköz abban is újdonság, hogy nem próbálta erőltetetten integrálni a két funkciót, így egy teljes értékű kompakt és egy teljes értékű telefon egyben. Ennek ellenére a W63CA  méretei teljesen telefonszerűek, (50×110×17.4 mm), kijelzője is 3,1 inches, ami közelít a kompaktok szabványos megjelenítőihez, igaz, felbontása csak 480×800 pixel.

A szoftverháttér minősége csak a gyakorlatban derül ki, de annyit már tudni lehet, hogy 9 pontos autofókusszal rendelkezik a gép, belső memóriája 600MB, ami természetesen MicroSD kártyával bővíthető. Bár a nagylátószögű mobiltelefonok fejlesztéséről a Sharp háza tájáról is hallani lehetett, a Casio nem csak első volt, de mindezt megfejelte egy újszerű és igen hasznos felépítéssel, így egy olyan modellt dobott piacra, mely minden bizonnyal magasabbra teszi a lécet a kameramobilok világában, és a gyártókat arra ösztönzi, hogy most már a megapixelszám mellett az objektívekre is nagyobb figyelmet fordítsanak. Ráadásul a W63CA nem egy jövőbeli modell, értékesítése napokon belül megkezdődik világszerte.

Kulcsszavak: Casio kamera mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55