Bármilyen felületről digitalizálja kézírását a Mobile NoteTaker

forrás Prim Online, 2008. november 5. 11:17

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta multimédia-portfoliójának adatbeviteli technológiáját, a Mobile NoteTaker-t. A legújabb ultrahangos és infravörös érzékelő-technológiát alkalmazó Mobile NoteTaker bármilyen felületről képes rögzíteni a kézírást és több mint 100 A4-es oldalt tud tárolni vevője memóriájába későbbi felhasználás céljából.

Egy értekezleten, vagy előadáson kényelmetlen lehet noteszgépen vagy PDA-n jegyzetelni, ugyanakkor jó lenne, ha feljegyzéseinket könnyedén eltárolhatnánk számítógépünkön is. Erre a dilemmára kínál megoldást a Fujitsu Siemens Computers Mobil NoteTaker-e, amelynek segítségével a papír alapú feljegyzések rugalmassága ötvözhető a digitális alkalmazások hatékonyságával és sokoldalúságával.

Alkalmazása rendkívül egyszerű: úgy használhatjuk, mint egy hagyományos golyóstollat - hiszen tulajdonképpen az is. Első pillantásra nem sokban különbözik egy átlagos íróeszköztől. Igazi tudása akkor  mutatkozik meg, ha elővesszük zsebünkből vagy táskánkból a hordozható vevő- és memóriaegységet, majd felcsíptetjük egy A/4-es lap tetejére, és bekapcsoljuk. Ugyanis innentől kezdve, amit a papírra írunk vagy rajzolunk, azt azonnal rögzíti a készülék. Sőt online üzemmódban (amikor a vevőegység a számítógéphez van csatlakoztatva) az írásunk vagy rajzunk azonnal megjelenik a monitoron vagy a noteszgép kijelzőjén. A legújabb ultrahangos és infravörös érzékelő-technológiát alkalmazó eszköz bármilyen felületről képes rögzíteni a kézírást és memóriájába akár 100 A4-es oldalnyi jegyzet is elfér el. Használat után a mobil egységet a hozzá kapott USB kábellel köthetjük össze a számítógéppel, majd áttölthetjük a memóriában lévő jegyzeteket a gépünkre.

Főbb jellemzők

·    Kézírás rögzítése bármilyen felületről
–    Akár 100 A4-es oldalt tárol
–    Nem igényel speciális jegyzetelő-felületet
–    Cserélhető toll-betét jár hozzá
·    A legújabb ultrahangos és infravörös technológia
·    Új design szerint készült
·    Jegyzetek exportálása JPEG-en keresztül
·    Az offline jegyzetelés támogatása
·    Toll-üzemmód és egér-üzemmód támogatása
·    LCD-kijelző az állapot megjelenítésére
·    16 grammos súly (toll)
·    A csomag kis hordozótáskát is tartalmaz

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09