A recesszió ellenére is bővülő online értékesítést várnak 2009-re az USA-ban

Kiss Ádám Zoltán, 2009. január 30. 07:13

Az általános gazdasági válság ellenére is a korábbinál nagyobb volumenű, 156 milliárd dolláros online kiskereskedelmi forgalmat jósolnak az idei évre az Egyesült Államokban.

A most közzétett jóslatok több szempontból is érdekesek. Egyrészt a válság miatt alig létezik olyan előrejelzés, melyet vagy nem mínuszban lenne a korábbi évekhez képest, vagy ne lefelé módosították volna. Az USA mindig is előremutató volt a jövőbeli trendek szempontjából, így érdemes odafigyelni online szférájára, másrészt egyben itt érezhetőek a leggyorsabban és a legmélyrehatóbban a recesszió hatásai, általános fogyasztás-visszaeséssel és napi szinten 10 ezres elbocsátásokkal.

Éppen ezért igen kedvező hír az online szektor számára, hogy nem kevesebb, mint 11 százalékos bővülést várnak az online kiskereskedelemben, mellyel akár a 156 milliárd dolláros forgalom is megvalósulhat. Ez a növekedés mértékében is jónak mondható, hiszen a 2008-as bővülés 13 százalékos volt az egy évvel korábbi számokhoz képest, végül 141 milliárd dolláros forgalmat generálva.

A növekedés hátterében az elemzők szerint egyértelműen az internet által biztosított előnyök állnak. Nem csupán a házhoz szállításról van szó, hiszen számos termék a közelben is megvásárolható, sokkal gyorsabban, még az egynapos szállítási garanciák mellett is, melyek természetesen felárral járnak. Inkább arról van szó, hogy az internet lehetőséget nyújt az árak gyors és kiterjedt összehasonlítására, és míg a korábban az online felderítés után jellemző volt a személyes vásárlás, ez kezd visszaszorulni. A szállítási árak sem okoznak már meglepetéseket, hiszen több internetes árgép ezeket már automatikusan belekalkulálja a fizetendő végösszegbe, nem véletlen, hogy az egyik legnagyobb forgalmazó, az eBay is több mint egy éve bevezette az ár plusz szállítási költség alapú szűrést rendszerében.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09