Új ügyvezetővel és regionális operatív igazgatóval erősít az LG itthon

forrás Prim Online, 2009. február 9. 11:03

Az LG Electronics magyarországi központtal működő 9 piacot (Magyarország, Horvátország, Bulgária, Szerbia, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Montenegro, Macedonia, Koszovó) összefogó leányvállalata két új szakemberrel frissíti felsővezetését. Az ügyvezető igazgatói posztra a Magyarországra visszatérő Sang Yong Lee-t nevezték ki, az eddig betöltetlen regionális operatív igazgatói pozícióba pedig az FMCG szektorból Baja Sándor érkezett.

A magyar leányvállalat ügyvezető igazgatói posztját 2009 februárjától Sang Yong Lee (47) látja el. A Finnországban diplomázott dél-koreai szakember huszonkét éve, hazájában és európai leányvállalatoknál erősíti az LG csapatát. Pályája az LG-nél 1989-ben Olaszországban indult, ahol hét évet töltött a fehéráru divízió termékmenedzsereként. Ezután Magyarországra érkezett, ahol korábbi munkakörének megfelelően a háztartási eszközök csoportjának volt a termékmenedzsere. Hazánkból távozva, számos pozíciót töltött be Dél-Koreában, és Hollandiában.

Lee úr feleségével és két lányával idén tért vissza Magyarországra, hogy elfoglalja az LG Electronics Magyar Kft. ügyvezető igazgatói posztját. Az új vezető Alan Song urat váltja, aki ezentúl a jelentős kihívásokkal teli, finn központú északi régióban ügyvezető igazgatóként folytatja pályáját.

Baja Sándor (39) tanulmányait a Moszkvai Állami Nemzetközi Kapcsolatok Egyetem francia közgazdász szakán végezte, amit a Párizsi Kereskedelmi és Iparkamara diplomájával egészített ki. Szakmai pályáját az FMCG szektorban kezdte, mint a Szobi Szörp Rt. marketing menedzsere, ahonnan a SIO-ECKES Kft. marketing igazgatói pozíciójába váltott 5 évre. Magyarország gyümölcslépiacának vezető vállalatánál kezdetben olyan márkák kommunikációjáért volt felelős, mint a Sio, a hohes-C és a granini, majd azután a vállalatcsoporton belül az ECKES-granini francia leányvállalatánál márka és trade marketing igazgató lett. Még mindig a szektorban maradva két évig a Borsodi Sörgyár Rt. értékesítési vezetője volt, ahonnan 2006-ban, mint ágazati export ügyvezető igazgató tért vissza korábbi munkaadójához.
Az FMCG szektor után az elektronikai iparba igazolt Baja Sándor az LG Electronics Magyar Kft.-nél a felsővezetés tagjaként, a 9 piacon tevéklenykedő magyar leányvállalat marketing-, értékesítési és a logisztikai folyamatok irányításáért felelős.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50