Megszületett az ST-Ericsson

forrás Prim Online, 2009. február 16. 13:05


Az STMicroelectronics mobil félvezető divízióját és az Ericsson mobil platform divízióját egyesítő 50/50 tulajdonú vegyes vállalat, mostantól ST-Ericsson néven működik tovább.

A bejelentés azt követően történt meg, hogy megszületett az anyacégek között, az Ericsson Mobile Platforms és az ST-NXP Wireless egyesítéséről 2008 augusztusában készített megállapodás. Az ST-Ericsson központi szerepet fog vállalni, mint a mobil félvezető ipar új mozgatórugója; az első ötből négy mobilkészülék gyártónak lesz elsődleges beszállítója és pro-forma bevételei 2008-ban elérték az 3,6 Mrd USD értéket és 400 millió USD értékével a készpénz helyzete is szilárd.

Az ST-Ericssont azon képessége teszi egyedivé, hogy a legmodernebb mobil multimédiás, kapcsolódási és platform megoldásokat tudja nyújtani, köztük referenciaértékű GSM, EDGE, WCDMA, HSPA, valamint TD-SCDMA és LTE megoldásokat. A vállalat összes jelentős operációs rendszert (OS) támogató multimédia és alkalmazás processzorai fogják meghajtani a következő generációs eszközöket. Iparági vezető kapcsolódási és szórási megoldásai közé tartozik a Bluetooth, FM, GPS, WLAN, Near Field Communications és az USB, hogy ezzel a leggazdagabb mobilélményt lehessen nyújtani. Az ST-Ericsson világszínvonalú megoldásai lefednek minden piaci szegmenset a belépő szinttől az okostelefonokig, és integrált megoldásban vagy egyedi elemenként is rendelkezésre állnak. Az ST-Ericssont régóta fennálló kapcsolat fűzi az összes jelentős készülékgyártóhoz és a Nokia, Samsung, Sony Ericsson, LG valamint Sharp, illetve más ígéretes ipari vezető vállalatok elsődleges beszállítója.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50