Mobile World Congress - gyorsabb adatletöltés, közvetlen internet-elérés

MTI Sajtóadatbank, 2009. február 18. 09:29

Megkezdődött a mobil iparág legjelentősebb eseménye, a barcelonai Mobile World Congress: az eseményen minden jelentős mobilcég kiállít, a készülékgyártók többfunkciós, érintőképernyős okostelefonokat mutatnak be, míg a szolgáltatók továbbra is a széles sávú internet-szolgáltatásokra (on line) építenek.

A mobilgyártók például napelemes, illetve nagyfelbontású videórögzítésre is alkalmas, az eddigieknél még sokkal gyorsabb adatletöltést lehetővé tevő telefonokat állítanak ki, míg a szolgáltatók közül a T-Mobile közvetlenül elérhető web-oldalakat, például aukciós kereskedelmi site-ot és közösségi oldalakat (Facebook, YouTube) kínál majd az előfizetőknek. Az új megoldással nem böngészőn keresztül érhető el az internet, hanem készülékre specializált programmal, például egy ikonra való kattintással.

 A kiállításon a T-Mobile működés közben bemutatja a negyedik generációs mobilhálózatot is (Next Generation Mobile Networks – Long Term Evolution), ami a mostani hálózatoknál legalább tízszer gyorsabb adatletöltést tesz lehetővé.

 A legnagyobb európai mobilkiállításon a válságról is szó esik, de a szolgáltatók és gyártók az eddig megjelent híreken kívül egyelőre nem tudják megítélni, hogy ez mekkora negatív hatással lesz a piacra.

 A kiállításon a T-Mobile magyar üzletágának képviselői megerősítették, hogy a magyar piacon is a nemzetközi tendenciáknak megfelelően alakul a helyzet, azaz itt is egyre több kicsi és könnyű, a laptopnál is kisebb, internetezésre és levelezésre jól használható netbookot ajánlanak a felhasználóknak, illetve bővül az érintőképernyős és egyéb okos telefonok kínálata.

 A négynapos eseményen magyar cégek is részt vesznek, az ITD Hungary támogatásával ismét kiállít az Allround, a FlexiTon, az ITware, és a BHE Bonn Hungary. Az elektronikai kis- és középvállalkozások a mobilszolgáltatóknak kínálnak szoftver- és hardvermegoldásokat.

 Az Allround Informatika Kft. például a számlázást és a barangolást támogató szoftverekkel segíti a távközlési szolgáltatók működését. Az idén bemutatja a legújabb fejlesztésű termékét, a távközlési szolgáltatók komplex kockázat menedzsment feladataira megoldást nyújtó rendszerét is.

 Az ITware beszállítója Magyarország több kommunikációs és távközlési cégének, így a T-Mobile-nak is. Barcelonában például a mobil televíziózást lehetővé tevő fejlesztését mutatja be, illetve az online és mobil alkalmazásokhoz kapcsolódó mobil fizetési megoldását.

 A FlexiTon Kft. a távközlési hálózatokat kezelő szoftvert mutat be, a BHE Bonn Hungary pedig a golflabda-helymeghatározó radarberendezését és a vonatokra felszerelhető, zavartalan mobilkommunikációt biztosító berendezéseit állítja ki.

 A barcelonai eseményen a világ legbefolyásosabb mobilszolgáltatói és beszállítói jelennek meg - például a Microsoft, a Google, a Nokia, Sony-Ericsson, HTC, Samsung -, illetve a szórakoztatóipari, média és internetes cégek. A mobiltelefonon nézhető rövidfilmek fesztiválját a kiállítással párhuzamosan tartják, fődíját pedig az eseményre látogató több mint 50.000 érdeklődő szavazata alapján osztja ki a zsűri.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09